Захарова: Трамп победу дугује Јеврејима (ВИДЕО)

© Sputnik. Valery Melnikov

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, у наступу у ток шоу програму на националној телевизији прошлог викенда, сугерисала је да је новац Aмериканаца јеврејског порекла имао кључну улогу у победи новоизабраног председника СAД Доналда Трампа, објавила је "Слободна Европа".

Како преноси тај радио, Захарова је казала да је док је била у Њујорку, на Генералној скупштини УН у септембру, питала познанике о ситуацији у Aмерици и о томе ко ће победити на председничким изборима одржаним овог месеца.

"Aко желиш да знаш шта ће бити у Aмерици, са ким требаш да разговараш? Са Јеврејима наравно", рекла је уз аплауз публике у студију где јој је домаћин био Владимир Соловљов, за којег "Слободна Европа" тврди да је "близак Кремљу".

Наводи се да је Захарова "чак имитирала јеврејски акценат": "Марочка, ми ћемо донирати (демократској кандидаткињи Хилари) Клинтон, али ћемо донирати двоструко више републиканцима. Тако је то!", рекла је Захарова.

Додала је и да су јој рекли да уколико жели да зна будућност не треба да чита главне новине, већ је важно да разговора са људима из Брајтон бича, дела Бруклина где живи бројна јеврејска дијаспора из некадашњег Совјетског Савеза.

"Слободна Европа" наводи да су "њене примедбе изазвале бројне осуде због очигледног антисемитизма након што су делови интервјуа осванули на израелским веб порталима на украјинском и руском језику".

Наводи се да је реаговао и бивши амерички амбасадор у Москви Мајкл Мекфол, којем је недавно забрањен улазак у Русију.

Дакле, то је жена која је мене критиковала да се не понашам дипломатски, написао је Мекфол на Фејсбуку, преноси "Слободна Европа".

Наводи се и да је израелско Министарство спољних послова одбило да прокоментарише оно што је изговорила Захарова.

"Слободна Европа" наводи да "ипак остаје чњеница да је Трамп победио Хилари Клинтон у Брајтон бичу и околини где живи велики број јеврејских емиграната из некадашњег СССР-а који су традиционално конзервативни и који подржавају републиканце на америчким председничким изборима".

...страни окупатора

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Прво снимак емисије, па ко зна руски (ја не знам) нека провери да ли су тачни горе изнети наводи:



У сваком случају, Клинтон је имала више јеврејског новца од Трампа, а и подршку свих западних мејнстрим медија, редом у власништву циониста. Стога и не чуди...American Jews voted 70%-25% in favor of Clinton over Trump, poll shows | The Times of Israel.

Али нема везе, ако и није тачно то што је рекла, "антисемитизам" за који је оптужују - а што је за ционисте све што им није по ћефу - говори да је Захарова једна врло, врло храбра жена.


Извор: Zaharova: Tramp pobedu duguje Jevrejima
Приређено на
Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.

2 коментара:

  1. Прегледао сам почетак снимка. Јесте рекла је, негде између 2.42 минута и 3.32, како је била на прошлој генералној скупштини (мисли на Уједињене нације), у делагацији на чијем је челу био министар иностраних дела. Како она тамо има много познаника и пријатеља и занимало ју је, како су тамо избори и шта очекује американски народ. "Ако хоћеш да знаш шта ће бити у Америци, треба да разговараш са Јеврејима. Природно. Била сам туда свуда и коначно су ми рекли: Марочка, даћемо Клинтоновој али ћемо републиканцима дати два пута више. Све јасно. Питање за мене затворено. Слагалица се апсолутно сложила."
    Поздрав
    Драган Вукојевић

    ОдговориИзбриши
  2. И шта је антијеврејски у тој изјави?
    Да ли то: да Јевреји одређују резултат избора? Није полит-коректно, није лепо рећи истину?

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!