Кијев прети да ће почети са убијањем припадника руских мировних снага у Придњестровљу

Јуриј Бутусов, фејбук-јуначина украјинских усташа. (И бојовник НАТО-а? Погледати: НАТО обука украјинске војске за информациони рат изводи се у Естонији)

У чишћење Донбаса ће се кренути пошто Молдавија и Украјина заједничким снагама униште Придњестровље - тврди Јуриј Бутусов, главни уредник Цензор.НЕТ-а, пропагандистичког органа Олександра Турчинова, секретара Савета за безбедност Украјине:

"Ослобађање Донбаса би требало започети чишћењем Придњестровља. Молдавија је упутила званичан захтев Русији за повлачење њених професионалних војника - око 1200 окупатора - и мале групе плаћеника састављене од мештана. Веома је важно што је у покретање ове иницијативе укључено и Министарство одбране Украјине...

Придњестровље је укљештено између Молдавије и Украјине. Када би га обе државе блокирале, та територија под окупацијом руске војске брзо би се вратила под контролу легитимне власти, а Украјина би потпуно неутралисала опасност из јужног правца и обезбедила Бесарабију...

Даље постојање руске војне базе у потпуности зависи од усклађених и сврховитих акција власти Украјине и Молдавије. Крајње је време да се почисте банде које и даље држе незакониту рупу на украјинској граници. Сматрам да би требало да се молдавски цариници и граничари доведу на нашу територију око Транснистрији и да сваког човека и сваку робу и терет треба пустити да уђе само уз сагласност легитимних органа Молдавије.

Ако руска војска не буде повучена - постаће легимна мета. Дакле, "зелени канал" није најгора опција за окупатора. Време је да се врате кући" - пише Бутусов на својој Фејсбук страници.


Извор: DONi News Agency
Превео: Александар Јовановић / Ћирилизовано, користећи

BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!