НАТО обука украјинске војске за информациони рат изводи се у Естонији

Канцеларија у Београду...Friedrich Ebert Stiftung Beograd
НАТО је организовао и пустио у рад украјинско-естонску школу информационог ратовања, изјавио је данас начелник Антитерористичког центра за државе чланице Заједнице независних држава генерал-пуковник полиције, Андреј Новиков на конференцији за новинаре у Москви.

"На територији Естоније је крајем октобра изведено атестирање балтско-украјине школе чији се задаци не крију: савладавање новинарских стандарда ради прикривања манипулација и упознавање са начинима како Русија употребљава радне и програмске стандарде западних медија у спровођењу специјалних информационих операција", рекао је Новиков.

По њему, школу су организовали немачка Фондација "Фридрих Еберт", Међународни центар за одбрану и безбедност под командом НАТО-а и Национални центар за одбрамбено-безбедносну свесност (National Centre for Defence & Security Awareness).

"Настава је извођена на руском и била је усмерена на специјалне информационе операције на телекомуникационом сегменту у коме се користи руски језик. Неке практичне мере у обуци интернет-активиста несумњиво указују да такве информационе операције за циљ имају политичку дестабилизацију", рекао је Новиков.

DONi NEWS - DONBASS INTERNATIONAL NEWS AGENCY. Ukrainian crisis and conflict in the Donbass region of Ukraine

Извор: NATO trains Ukrainian soldiers for information wars in Estonia | Donbass International News Agency
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!