Примењена религија: "Најзначајнији мистични текст јудаизма предсказује Трампову победу"

Фотографија сусрета Доналда Трампа са израелским новинарима датира од 14. априла 2016. године - нове ере, али је ипак доказ да су Јевреји увек били за будућег америчког председника (Uriel Heilman/JTA)

Шеф огранка Републиканске странке у Израелу је ултраортодоксном веб-сајту открио да му је један "велики" јеврејски мистик рекао да главно дело јудаистичког мистицизма предсказује да ће Доналд Трамп победити на председничким изборима.

"У почетку није било тако. Харедим није био сигуран ни да ли ће гласати, а камоли за кога", рекао је правозаступник израелског огранка организације Републиканци у иностранству Марк Зел новинару веб-сајта "Бехадреј харедим" (Behadrei Haredim), Јенки Фарберу:

"Али су рабини свих харедистичких струја у Израелу током последње две недеље просудили да је Трамп тај што ће бранити Јерусалим и јеврејски народ."

Зил даље тврди да га је један мекубал - духовни саветник дубоко зароњен у мистичност кабале - обавестио да ће, по семиналном кабалистичком тексту Зохар, следећи председник Сједињених америчких Држава бити Доналд Трамп.

"Пре два дана код мене је дошао један велики мекубал - чије име нећу рећи - са читавом свитом из Бнеј Брака, само да би ми предао поруку за Доналда Трампа, да су рабини нашли да Зохар каже да ће Трамп победити следеће недеље. Рабин (макубал) ништа друго није тражио него само да пренесем поруку."

Зел је поруку проследио Трамповом изборном штабу у САД и..."јеврејски Трампови саветници су били запањени, али у позитивном смислу".

Зел је свог саговорника подсетио на изјаву Трамповог саветника, Јеврејина Дејвида Фридмана, да ће Трамп, буде ли изабран за председника, отпустити сваког америчког државног функционера који се буде противио наређењу да се Америчка амбасада у Тел Авиву премести у Јерусалим.

"Сви кажу да ће преместити амбасаду у Јерусалим. Амерички закон то и налаже, али су ранији председници стављали вето, с образложењем да би такав чин наштетио америчкој безбедности.

Али Трамп је другачији, тврди Зел: "Доналд Трамп је нешто друго. Не припада естаблишменту и не размишља као прост политичар. Доналд Трамп говори што мисли."

Анонимни мистик није једини вођ хередија који је подржао Трампа а цитирао га Зел: "Директор великог јерусалимског чедера (верска школа - прим. прев.) ми је данас рекао, када је дошао да гласа, да је својим ученицима објаснио да ће за Трампа гласати због вредности које негује Републиканска странка - вере у Творца света и породичних вредности. Мислим да са њима имамо нешто заједничко."

Аутор "Бехадреј харедима", пак, свој чланак завршава цитирањем другог харедијског ауторитета, рабина Сраја Деблицког, који је својим следбеницима наложио: "Гласајте за мушкарца. Власт жене доноси осуде, смрт и сиромаштво."


Аутор:
Извор: The Times of Israel


Александар Јовановић / Ћирилизовано: Добро, овиме смо завршили данашњу преводилачку трилогију о америчким председничким изборима. Али "Тајмс оф Израел"-ов чланак не говори само о мишевима и насуканом броду Клинтонове, него и о свеобухватности јеврејске пропаганде. Када "примењује религију", то чини и овако:

Should Israel follow Biblical protocol? 

eTeacherBiblical.com

Иначе, за пример дугујем "Дебкафајлу". Дезинформативни орган Израелских одбрамбених снага га је својим читаоцима - на које делује и електронском поштом - препоручио овим речима...


Should the Israeli Army fight according to the Bible? 




"Shalom from Jerusalem,

One of the most pressing questions in today’s Israeli news is the role of the Bible in contemporary life. To what extent should the Jewish State of Israel conduct itself according to the Jewish laws in the Torah? This debate has been recently opened up due to an incident in the military involving the killing of a terrorist. Do you know what Biblical law is being debated? 

Read More 

2 коментара:

  1. Сјајан текст. Када би се ово могло прочитати и у неким српским новинама. Додуше кад би их било...
    Мени овај Трамп изгледа као превара за десничаре, као што је Обама 2008 био превара за левичаре. Давао је лажна обећања типа, укинуће концентрациони логор Гвантанамо, повући ће се из Ирака и Авганистана, ресетоваће односе са Русијом (мало захладнеле после Грузијског рата), неће ратовати...А онда их све преварио.
    Тако и Трамп, обећава да ће зауставити имиграцију, подићи зид, поново изградити индустрију. Кад постане председник све ће заборавити и наставити по старом... И кад се народ пробуди за четири године подметнуће неког лудака за противкандидата (као Мита Ромнија Обами) и рећи јесте вас преварио али боље он него овај лудак.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ни ово, ни нешто слично нећете моћи да прочитате у српској штампи, па чак ни на "патриотским" сајтовима. Што ми рече уредник једног од најпосећенијих портала - "само ми још треба да се натежем и са Јеврејима".

      Матија Бећковић има једну сјајну књижицу цртица - "У границама демократије" - написану пре 40-так година. Сада би могао да напише нову, исто тако саркастичног назива: "У границама родољубља".

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!