Не било вам тешко...антиционистичко читање

"Рекс! Какво име за америчког државног секретара! А и пристаје му, познајем Рекса Тилерсона и знам како ради" - тако отприлике је Раш Лимбо започео свој радио шоу, одмах пошто се сазнало да ће први човек "Ексона" постати и први човек америчке спољне политике у Трамповој администрацији. И пошто је "Ексон" руски пословни партнер, а "Рекс!", по српским медијима шупљоглаво "русофилско-патриотске" уређивачке политике, "Путинов човек" и носилац руског ордена, обрадова се и Србин...Кад оно међутим:

САД и Канада забраниле бушење нафте у арктичким водама - US and Canada prevent oil drilling in Arctic waters

The US and Canada have agreed to stop oil and gas drilling in Arctic waters [File: Reuters]

Да ли ће Обамин потез спречити и заједничку делатност "Ексона" и руског "Росњефта", и што је много важније, разуман приступ Арктику свих заинтересованих страна - САД, Канаде, Данске, Норвешке, Русије, па чак и Кине - остаје да се види. Ко најнестрпљивије чека да се увери да ли ће "еколошка свест" нобеловца дати очекиване резултате, ко је најзаинтересованији да спречи такву сарадњу? Израел, наравно. Ако нафта и гас Блиског истока и Северне Африке добију конкуренцију у арктичким налазиштима, онда неће постојати очигледно оправдање за америчке војне интервенције на територијама за које је заинтересован Израел, односно, америчка војна и свака друга сила неће више имати стварни разлог - јер нафту/паре воле и амерички пацифисти - да обављају ционистичке прљаве послове, бар не у том делу света.

Речју, биће интересантно пратити да ли ће америчку спољну политику спроводити тираносаурус рекс или још један Џеки што шени и апортира на миг Израела.

У истом светлу се може читати и...Руски амбасадор убијен три дана после Обамине претње - ко је одговоран? - Russian Ambassador Killed Three Days After Obama Threat – Who Is Responsible? | The Daily Sheeple.

Тачније речено, читати нећете - осим ако не пратите и пристрасне али корисне изворе и чланке типа PressTV-‘Israel, ISIL plotted murder of Russian envoy’ - нити ћете у медијима наићи на поуздане доказе да су израелске тајне службе убиством руског амбасадора у Турској ископале рупетину на траси нове Трамп-Путинове магистрале, али се овом хипотезом можете послужити кад и ако будете пратили у ком правцу ће тећи истрага.

Како је војска одстранила Белу кућу из међународних преговора о Сирији - M of A - How The Military Excluded The White House From International Syria Negotiations

"Месец Алабаме" се, пак, бави фактима. Ваљда га зато краду и РТ и Пепе Ескобар и ко све не. Прочитајте ову анализу, биће јасније зашто је Путин Обами одао једино признање баш за Сирију.

Али и овим налазима постаје јасније зашто се несрећни службеник ЦИА-е (због чега о Обами пре Беле куће практично не знамо ништа) копрцао да Израелу испоручи баш све што Биби хоће - о чему на овом блогу има више превода и коментара,  на пример, DEBKAfile: Нетањаху против Обаме и Путина води битку свог живота - за Голанску висораван.

Америчком и западним војскама можда и командује војно-индустријски комплекс а не председници и друга слушчад из политичког естаблишмента, али и он мора имати управна тела, органе и - власника...The Rothschilds Own Israel - and Direct its Genocidal Policy | The Freedom Articles


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на

MX Linux | MX Community


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!