Извините што ћу бити личан...о Сребреници


У недостатку праве илустрације ОСЛОБОДИМО РЕПУБЛИКУ...

Нисам учествовао тамо, али да јесам, Турцима бих и сам крви пио после онога што учинише у околним српским селима.

Српски војници и несрећне марионете  страних служби нису побили 7000 ил' колико већ турадије рекоше, него, чињенично доказано, (јбг - да себе додатно оптеретим) пар стотина гамади.

У Сребреници није било геноцида, то је била само још једна (апсолутно људски разумљива) глупост осветника који нису размишљали како их користе окупатори - и "српске" обавештајне службе, одавно под надзором Звери.

Толико. За сада. Ово је блог намењен првенствено превођењу чланака на спољнополитичке теме. Ал кад те оптуже...

Ајд сад, кад сам се и сам самооптужио за пет година (бар да не мислим о "Ћирилизовано"), да чујем и тебе сероњо пуковниче ( и твоје колеге у удобној пензији што "одрадисте" свој посао, иако је војна служба све смо не "посао") - који ни једну од две државе на којој сте се заклели на верност нисте одбранили - да смеш да кажеш, именом и презименом, ово што рече обичан војник:

Сребреница није била геноцид!

(Ал што јес, јес, и ту нас надиграше - писменији официри од тебе, пуковниче српски, јер Сребреница је "достигнуће" твојих НАТО-овски колега. Твојих? Дигну ли ти глас што српски официр чисти чизме нареднику територијалне одбране Охаја, коме је, успут буди речено, задатак да коље и оно мало домородаца који су се побунили да им нафтни цевоводи не одузимају земљу ,а што је леп огледни случај како ви треба да у ред утерујјете српске домороце?

Ал добро, твоја литература је Вајарт Ерп. (не замерам, и моја је)
То си већ читао и то знаш.

Али то говедо Вајат, мамицу му, никакав јунак није био, него плаћеник Едисонов што је клао филмаџије који скоту нису плаћали рекет - што је чињеница коју ни америчка историја не оспорава...

Да скратим,  пуковник није у свакој игри пуковник, брате Милораде. И, немој ми опростити, у твоју част и храброст - јер те лично знам- не сумњам (чак мислим да си већи потајни шовиниста од мене) - али... схатио си (а ако ниси, рекох ли ти што сам био у притвору укупно три месеца кад сам пуковнике слао ди им је место - и опет се несам опаметио).

П. С.
Рекао сам ја мом бившем другу и да ми је једна од највећих срамота баш та - недисциплина, Али...и то је, мислим, људски:био сам клинац, нисам гледао колико је стар и шта је по специјалности пуковник коме сам рекао ружну реч. А оно...испаде Србин, и погинуо касније за државу...ал му сад знам породицу... кажу да боље да не причам - у оваквој држави.) 


Александар Јовановић, редов

7 коментара:

  1. Oвако изгледа патриотизам кад га срочи алкохоличар ког су чак и криминалне паравојне формације отјерале из Босне, иако о њиховом кукавичлуку и штети коју су нанијели ВРС и народу РС не треба ни спомињати.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман да, али оно "нанијели" даје дозу аутентичности, јел' де'

      Играш на страном терену, бивши друже.

      А ја не уживам кад ме нејач тера да се с њом надмећем.

      Избриши
  2. Ђоле, нећу ни ово горе обрисати, наравно. За овегодине од кад је "Ћирилизовано" обрисао сам ...ма то није био коментар, него лажна пријава за педофилију лекарке из мог града - за коју је стока мислила да ће проћи, не знајући да ми је Мира - јел треба да кажем да ме баш брига што је Јеврејка? - другарица, другарица с којом се поносим и не знам шта бих дао да знам још таквих људи, робова своје службе, а не као ви "а де сам ту ја?"

    Али мене су на мојој Академији учили да се чак ни бивши колега не брука...Имаш ли представу шта хоћу да кажем? Ти реци, обрисаћу твоју бруку горе, ил' немој, нека буде на твоју (али и на моју) бруку.

    ОдговориИзбриши
  3. Милорад Ђошић3. децембар 2016. 13:44

    Наравно да у Сребреници није био геноцид, а оно горе нисам ја написао.

    Милорад Ђошић

    ОдговориИзбриши
  4. Није ми јасно какве су ово ситуације, у Сребреници није било геноцида, свако ко тврди другачије од те чињенице, назваће се у одређеном тренутку велеиздајником, државе и народа, а за то је предвиђена преки суд.

    ОдговориИзбриши
  5. Мислим да у Сребреници није било геноцида, па чак ни освете.
    То је било извођење пред лице правде оних којима је убијање Срба спорт. Вековима су то радили некажњено, они и њихови очеви, дедови, прадедови...никоме ни длака са главе није пала.
    Да је била освета, убијали би њихове жене и децу, али њих су Срби пустили да иду на безбедно.
    Први пут за много векова су се силоватељи и убице срели са лицем правде, и толико су запрепашћени и уплашени, да не могу до данас да се поврате.
    Зато толики захтеви за извињењима, од Тадића, Вучића, Николића,...сваки нови председник кад дође они траже поновно извињење. И добијају га.
    Али они у ствари не траже извињење већ обећање, да се нећемо бранити, већ ћемо их поново пустити да нас робе и кољу како им се и кад им се прохте. А то обећање добити не могу. Обећали би им то ови тадићи, дачићи, вулини, вучићи и николићи, али се њихова не важи, питају се Срби, а они то више нити могу нити желе обећати.
    Тај страх држи Босну мирном, ево више од двадесет година.
    И добро је што они стално причају о геноциду, тиме хране свој страх и чувају мир. Наш и свој.
    А како им иде ускоро ће се са једноверном браћом Арапима (коју су сами призвали), отимати око земље коју су већ отели Србима. Али Арапи нису тако болећиви и трпељиви као Срби. Како дошло тако и отишло.
    Драган Вукојевић

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. СЛАВА БОГУ, НАЈЗАД НЕКО НАПИСА, НАДАМ СЕ И ЗНАМ ДА ИМА МНОГО НАС КОЈИ ТАКО МИСЛИМО. И ДА НЕ ДОЗВОЛИМО ДА НАМ СОЛЕ ПАМЕТ КАКО СМО МИ ЕТО ПРАВОСЛАВЦИ, ХРИШЋАНИ, ПА КОД НАС ВАЖИ НЕ УБИЈ,..ИТД. ДАКЛЕ, РЕЧЕ ГОСПОД ,ОД ОВЕ ЉУБАВИ ВЕЋЕ НЕМА ДА КО ПОЛОЖИ ДУШУ ЗА БЛИЖЊЕ СВОЈЕ.... МИ ,БРАНЕЋИ СЕ, РАТУЈЕМО ПРОТИВ ВАС ДА ЗАРОБЉАВАЈУЋИ НАШЕ БЛИЖЊЕ НЕ БИ СА ТИЈЕЛИМА ЗАРОБИЛИ И ДУШЕ, ОДГОВОРИ СВЕТИ ЋИРИЛО ТУРЧИНУ.... ЗНАЧИ ЗАУСТАВИТИ ЗЛИКОВЦЕ ДА НЕ НАСТАВЕ СА ЗЛОМ. МИРКО, ЕРП У ЕГЗИЛУ

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!