Опасно: "Мајкрософтов програм вештаче интелигенције за линукс десктоп је најузбудљивија технологија 2016. године"

Извор: Out of control AI will not kill us, believes Microsoft Research chief - BBC News

Ћирилизовано:

Линукс је само условно бесплатан. Не плаћате га новцем, већ временом, учењем, захтевима и себи и другима. И још увек не може без енглеског језика, на жалост. Зато нема превода овог, крајње алармантног чланка.

Изгледа да је био у праву један пингвиниста форумаш, кад рече да је боље да нас нема преко садашњих 2% (десктоп). Јер кад праве газде "Мајкрософта", "Епла" и сличног виде озбиљну конкуренцију - биће опасно.

Зато што је слободи таква природа.

Mycroft AI for Linux Desktops Is the Most Exciting Technology of 2016

 

The new technology should arrive in April

Mycroft for desktop is one of the most anticipated pieces of technology in 2016, and its makers have decided to make the wait even more unbearable with a new video announcement.


Путин: "Ангела Меркел је искрен човек, велики професионалац" (Ц,ц, ц...)

Извор: GreekReporter.com

Инцидент са псом руског председника, који је уплашио немачку канцеларку Ангелу Меркел за време преговора у Сочију, био је случајност, рекао је Путин у интервјуу за немачки лист Билд.


Народна мрежа: Извињење Српском удружењу "Ћирилица" Београд


Поштовани/а,


Исказујемо наше жаљење поводом ненамерне грешке наше техничке службе која је позив Удружења Ћирилица за вече Републике Српске које се организује у просторијама тог удружења преусмерила на погрешан начин. На жалост испало је   тако да се могло протумачити  да је Народна мрежа организатор скупа. Овим путем се извињавамо организатору - Удружењу Ћирилица  и свима који су добили мејл,  да са наше стране није било намере да на било који начин вршимо злоупотребу или политизацију скупа или да нашу организацију наводимо као организатора.  Жеља нам је била супротна,  да подржимо такве манифестације. Десило се  да се услед техничког  пропуста  направила и могућа штета коју овим саопштењем желимо да елиминишемо.

Саопштење Српског удружења "Ћирилица" Београд



Поводом организовања обележавања Дана Републике Српске у просторијама Српског културног центра , удружења "Ћирилица" вечерас 11. 1. 2016. године, потврђујемо да смо једини организатор скупа.