Корисни савети РТС-а: "Не прилазите одбеглом павијану!"

Данска полиција упозорила је данас грађане да се не приближавају павијану за којим траје потрага након што је побегао из једног зоолошког врта на западу земље. 

 

Како есенесовски геније замишља навијање и србовање: "Air Serbia navija za "delfine"!" (ВИДЕО)

Ћирилизовано: Без коментара. Има ко је једва дочекао још једну бруку "србијанске" намесничке власти: SEEbiz.eu / RS / Urnebesno loša reklama Air Serbije (VIDEO)



 Urnebesno loša reklama Air Serbije (VIDEO)  


BEOGRAD - Reklamna kampanja Air Srbije kojom podržavaju vaterpoliste srpske reprezentacije, u najmanju ruku, je uznemirujuća. 
Dok se smenjuju kadrovi zaposlenih koji izražavaju reči podrške kroz kritični scenario ovog kratkog spota, vi se pitate na kojoj bugarskoj pijaci su kupili ovaj jeftini lepak koji evidentno svi duvaju.


Дмитриј Орлов: Мој рецепт за преживљавање 2016. - колабирај раније и чешће

Тони Футура
У годишњем смо добу када најмудрије животиње које живе у северним крајевима спавају зимским сном у брлозима и исупљеним деблима, док нешто мање мудри фолиранти износе своја предвиђања за нову, још једну годину. Моје предвиђање је вазда исто - ствари ће наставити мање-више својим током све док нешто велико не пукне, а вероватноћа да ће нешто велико пући расте сваком минулом годином. Ја тај догађај зовем "колапсом" и предвиђао сам, годину за годином, да ће се кад-тад догодити. Па ето, уместо још једног општег и некорисног предвиђања, ове године извол'те рецепт.

Претпостављам да неће бити баш много људи који ће хтети да га искористе; не баш много чланова моје фамилије, ни пријатеља, ни познаника, нити вас који ово читате. И то је уреду, јер, као што сам више пута видео па научио, бројност није битна. Чак напротив: вероватноћа да ће било који штос "упалити" је обрнуто пропорционална броју покушаја, односно, броју људи који ће га покушати. И тако, вама који читате ово и мислите "ма нема шансе да ово могу изведем, због (бедан изговор)" - добро је! Сасвим у реду, што се мене тиче. Мање људи - лакше се дише.

А то се односи и на малобројне који ће се натерати да ово прочитају. Много ће више бити оних што неће хтети, јер - о каквом то колапсу причам? Цена бензина је ниска, Обама је привео крају већину ратова, економија је довољно јака да централна банка САД повећа каматну стопу, а  кад се Берни Трамп домогне Беле куће, и све остало ће доћи на право место - по свету који мисли да људима као ја што сам, који већ неко време предвиђају колапс, а очигледно нису били у праву, треба психоаналитичар, а не следбеници. Још једном - у реду, довиђена и хвала на свом том срању.

А разлози зашто је све срање су следећи:

Изузетан видео материјал: Црвени крст / Црвени полумесец дотура оружје Исламској држави у Сирији

Дотурање оружја Исламској држави и другим терористичким организацијама у Сирији преко Црвеног крста  и "хуманитарне помоћи"  Црвеног полумесеца



У видеу ћете видети државну заставу Турске и лого Црвеног крста на шаторима.

Да ли је посао Црвеног крста да дотура оружје терористичким организацијама или би тo требало да буде хуманитарна помоћ? Са таквим оружјем су побијени многи Сиријци различитих вероисповести.

Да ли НАТО-у треба још који доказ?

Вељко Лађевац: А они једва дочекали



А они једва дочекали
 
 
Што виси капија?
Где вам је ограда? 
Што је цреп крив?
Докле је ваше? 
Има ли ишта ваше?
Што је подрум празан? 
Што су бурад сува?
Што је паучина на икони? 
Што није окречено?
Где ми је слика са заната? 
Где је очева слика из армије?
Где вам је кућно дрво? 
Кад га пре одсекосте?
Где је чуваркућа? 
Где је љуљашка? 
Ко је затрпао бунар?
Што хлеб не печете?
Што се не изувате кад улазите?
Што вам мишеви трче по тавану?
 
Што шурујете са онима, да им име не помињем? 
Јесте ли заборавили шта су нам учинили?
Да идете на гробље не би заборавили!
Што до касно спавате?
Како уопште спавате кад сте такви?
Где вам деца спавају?
Да л' вам деца гладна спавају?
 
Знате ли род бар до трећег колена?
Знате ли где смо пушке закопали?
Што се не крстите пре вечере?
Где је она моја јабука?
Што сте се омусили и само ћутите?
Одговарајте!
 
Али деда,
ти си јуче умро.
Врати се и лези.
Смеје нам се свет.
 

Вељко Лађевац