Француска телевизија руске снимке дејстава руске авијације употребила за илустровање успеха Ратног ваздухопловства Француске (ВИДЕО)


ТВ канал Франс 2 је "напредак Ратног ваздухопловства Француске" у Сирији  илустровао снимком ваздушних удара авиона руске авијације. Снимак емисије је потом постављен на друштвене мреже.

Продукт Франс 2, што га је блогер Тимофеј Василев објавио на својој ФБ страници говори о великом броју погинулих сиријских цивила због дејстава руске авијације - не наводећи никакве доказе, али се зато износи тврдња да је Ратно ваздухопловство Француске веома прецизно.

Василев каже да је француски ТВ канал оптужио Русију зато што користи ненавођене бомбе и тиме сеје смрт међу цивилима, али да Француска, дејствујући у оквиру коалиције, успешно тамани терористе Исламске државе.

Чист рачун...



Правда.Ру: Утеривање Швеђана у НАТО изазивањем страха од рата с Русијом

Труди се и Блиц (Фото: Профимедиа)
Представници неких политичких снага у Стокхолму желе да Шведску умешају у информативни рат с Русијом о којој намерно стварају слику агресора што прети европским земљама. И европским земљама.

Шведски новинар Јан Гило је ово питање разматрао у свом чланку за Афтонбладет.

Он сматра да су Вашингтон и Брисел разрадили план за улазак Шведске у НАТО, за шта аргумент треба да буде измишљена опасност од Русије.

Запад настоји да шведске власти убеди да Москва, уколико се Шведска придружи Северноатланском савезу, неће смети да је нападне.

Стога неки припадници шведске политичке елите склони Сједињеним Америчким Државама и НАТО-у усађују страх од Русије обичном Швеђанину, да би се јавно мнење изманипулисало у корист приступања војном савезу.

Преименовањем језика цијепају се нација и језички простор

Мијењање вјере и националног идентитета, не значи и заборављање матерњег језика - матерњи језик муслимана на овим просторима је српски, како су га дуго и звали, бар већина, који је онда добрим дијелом 20. вијека називан "српскохрватски језик", наводи Срето Танасић, директор Института за српски језик САНУ.

Разговарала: Весна ШУРБАТ 



БЕОГРАД, 8. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Директор Института за српски језик Српске академија наука и уметности /САНУ/ Срето Танасић упозорава да се посљедњих двадесетак година дешава преименовање српског језика с циљем мијењања националног идентитета и цијепања српског језичког простора.

"Цијепање српског језичког простора иде у прилог мијењању националног идентитета и преименовању Срба у друге новокомпоноване народе, а тиме и цијепању српског националног корпуса", упозорава Танасић у интервјуу за Срну.