четвртак, 11. фебруар 2016.

Irrussianality: Побеђују Донбас, Русија и Путин! Музика не лаже (ВИДЕО-МУЗИЧКО БОјИШТЕ)


Група "Пуси рајот" је прошле недеље избацила нови музички видео, у којем руског врховног државног тужиоца Јурија Чавку напада због корупције. Ово ме је навело на размишљање о корелативности квалитета музике и политичког успеха.

Недавно сам на другом месту изнео мемоарску цртицу Н.Е. Андрејева, руског емигранта у Чехословачкој између два светска рата, да су се ветерани Белих које је сретао по Прагу жалили што Црвени имају боље песме. "Није ни чудо што смо поражени", вајкао се један. Оно што се ја питам је да ли је такво искуство општеважеће. Да ли победници обавезно имају боље песме од поражених?

Пошто сам формулисао питање, сада ћу, као сваки добар научник-политиколог, изнети хипотезу:

Страна са бољим песмама побеђује у сваком политичком сукобу.

Најзад! Пронађен доказ да је руска војска напала Украјину! (ВИДЕО)

Украјинска служба безбедности је саопштила да је лоциран део руске војске у Донбасу и да сад само треба наћи већину Путинових инвазионих снага које треба да покоре Украјину и васпоставе Совјетски Савез.


Од кад је света и века није било трапавије и некомпетентије спроведене инвазије од Путиновог освајања Украјине, али да се она заиста и догађа, е, сад има с чим да се докаже.

Свет је већ скоро две године у чуду због успешности руског "хибридног рата" спроћу Украјине, то јест, подривања и заузимања земље а да се то ни по чему не може видети.

Знате већ, нема никаквих доказа о руској окупаторској сили, само фалш пропаганда и крупнозрнасте црнобеле сателитске фотографије.

Али зато је сада, најзад, шеф Украјинске службе безбедности лоцирао руску инвазиону силу - свих 56 (педесет шест) војника!

Медији на српском језику прикривају трговину органима и штите Шиптаре у том злочину

Срамно извештавање медија на српском језику одавно је премашило не само границе укуса, пробијања и рушења етике, основних начела цивилизованог понашања већ је попримило сасвим јасне контуре криминалног у томе!

 Пише: Иван МаксимовићОдсуство закона који би регулисао рад медија - не контролисао већ одржао тако да остане макар минимално у сфери покривеној законом, произвео је ефекат који је понижавајући, апсурдан и све чешће сасвим јасно злочиначки.

Поред свих међународних и домаћих оптужби на рачун шиптарске стране на Косову и Метохији да су активно трговали органима Срба које је киднаповала терористичка "УЋК" а које још увек траје, наставља се поштовање позиције тих ратних злочинаца у, ионако нелаглној и сепаратистичкој, "власти" Шиптара на КиМ.

Најновије оптужбе Асоцијација лекара Нигерије које се односе на Рочасу Окорчу, милијардера и гувернера савезне државе Имо, да је организовао мрежу за трговину људским органима у Нигерији у сарадњи са званичницима других земаља, међу којима су Турска, тзв., "Косово" и Хрватска, објавила је нигеријска информативна агенција "Наиј".

Српски културни центар: Проф. др Душан-Владислав Пажђерски о Кашубима

Поштовани пријатељи,


Дана 11. фебруара у 19.00 часова у Српском културном центру у Београду у Скерлићевој 12 гостоваће проф. др Душан-Владислав Пажђерски, који живи и раду у Гдањску (Пољска).
 
Душан-Владислав Пажђерски (рођен 21. марта 1967. у Зеници) је српски слависта, кашубиста, уредник, лексикограф, преводилац и популаризатор српске и кашупске културе.