Ројтерс: Русија упозорава Асада да не подрива план о примирју

Виталиј Чуркин (Фотографија: Лукас Џексон / Ројтерс)

МОСКВА -  Предсједник Башар ал-Асад је показао да је у раскораку са ставовима свог главног савезника, Русије, када је рекао да планира да се бори све док поново не успостави контролу над целом Сиријом - изјавио је у четвртак руски изасланик у УН.

У првом јавном показивању пукотине у савезу између Москве и Дамаска, изасланик у УН Виталиј Чуркин је изјавио да је Русија помогла Асаду да преокрене ток рата тако да је он сада обавезан да следи руску линију и посвети се мировним преговорима.

Чуркин је рекао да Русија ради на мирном решењу за Сирију, и да би покушај враћања контроле над целом земљом био и узалудан и још би омогућио да се сукоб развуче у недоглед.

КАШУПСКА АБЕЦЕДА (други назив: КАШУПСКЕ НОТЕ)


Уводна напомена


Текст који је презентован ниже, представља један у низу из циклуса текстова о Кашубима, њиховом језику и култури, у редакцији и преводу Душана-Владислава Пажђерског, предавача на Гдањском универзитету и великог заљубљеника у овај, у свету мало познат, словенски народ. Надамо се да ће код Срба информације о Кашубима изазвати одређену пажњу и довести, у будућности, да се ова два, од себе удаљена народа, зближе, а њихови представници се дубље заинтересују једни за друге.


Ружа Островска

Изабела Тројановска

превод и допуна: Душан-Владислав Пажђерски

НОВО! "Хоћеш да будеш добар?" акциона фигура Путина и Обамчета на сајту "eBay"

Молимо вас да имате  виду да Fort Russ и Ћирилизовано ни на који начин нису повезани са продавцем ове акционе фигуре, компанијом Ebay.

Леп украс за вашу полицу за књиге, пригодан сувенир да вас подсети на уништење америчке хегемоније и доброту Владимира Путина. Јер:

- Владимир Путин шљепка по гузи Барака Хусеина Обаму

- Нова едиција за 2016. годину

- Акциона фигура, играчка, лутка, председник