недеља, 21. фебруар 2016.

Од Делија, али нова народна: "Фак, фак, НАТО пакт" (ВИДЕО за уживање)Интервју сиријског председника Башара ел Асада за шпански "Ел Паис" (ВИДЕО на енглеском језику)


Можда ће вам бити лакше да прочитате транскрипт разговора: Assad: "80 Countries Support the Terrorists in Syria" (VIDEO) - Fort Russ

"Фејсбук" цензурисао: Турска и застава Исламске државе заједно се вијоре у СиријиRussia Insider:

"Фејсбук" је блокирао заједничку фотографију турске и заставе Исламске државе у Сирији. Да не поверујеш, али:

DEBKAfile: О стратегијским циљевима најновијих руских ваздушних напада у Сирији

Руски ваздушни напади обезбеђују Џебел Друзе од напада и навале избеглица

Иако се сиријски ратни извештаји овог викенда углавном односе на борбе око Алепа и дуж границе са Турском на северу, Русија је од суботе 20. фебруара појачала ваздушне нападе на градове и друга места на југу, нарочито на Дару и Наву. У међувремену, хиљаде побуњеника са породицама и другим цивилима је сад "преусмерено", и од затворене јорданске границе се креће ка голанској граници Израела.

Најтежи руски ваздушни напади што смо их до сада видели у Сирији имају два стратешка циља:

Руски психоделични рок


Неколико стотина метара испод руског града Јекатеринбург налази се напуштени рудник соли неописиве, психоделичне лепоте. Читаве пећине и ходници су прекривени задивљујућим шарама створеним природним мешањем карналита са слојевима стена. Минерал карналит, хидратисани калијум магнезијум  хлорид, служи као моћан стимулатор у биљној оплодњи. Најчешће је жућкасто-црвен, али може се наћи и плаве и љубичасте боје, или чак безбојан.