У Италији откривена гробница етрурске принцезе

Налази из гробнице етрурске принцезе (Фотографија: Viterbo Oggi )

У некадашњем етрурском граду Вулци у италијанској провинцији Витербо, још једно драгоцено откриће, гробница пуна блага, драгоцених предмета из давнина.

Према ANSA.it, антрополошка истраживања су потврдила претпоставку да је у питању гробница принцезе, припаднице етрурске аристократије.
ANSA.it
AN, антрополошка истраживања су потврдила претпоставку да је у питању гробница принцезе, припаднице етрурске аристократије.

Гробница је датована у 8. век п.н.е., а гробна одаја је на три метра дубине и налази се испред билетарнице на археолошком локалитету Вулци. Ископавање гробнице је извела Фондација Вулци из Монталто ди Кастра крај Витерба.

Надограђивање тактичког система веза Британских оружаних снага

Фотографија: Џенерал дајнамикс

Оукдејл, Велс, 11.март 2016. Године (УПИ) - Џенерал дајнамикс Велика Британија лтд испоручује побољшане тактичке системе веза Боуман (Bowman) Британским оружаним снагама. Министарство одбране Велике Британије закључило је уговор  вредан око 192 милиона долара који омогућава да се побољша и надогради систем веза Боуман, који се сада користи у Британским оружаним снагама. На тај начин овај систем веза ће бити уврштен у Боуманов нови БЦИП 5,6 (BCIP5.6) стандард.