ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ МЛАДИХ СРБА ИЗ ВАНКУВЕРА: 10.000 долара за школу "Алекса Шантић" из Невесиња

  • Млади Срби из Ванкувера протеклог викенда организовали су хуманитарно вече на коме су сакупљена средства за вршњаке у Републици  Српској. Овај пут су сав приход намијенили средњој школи „Алекса Шантић“ у Невесињу.

neves
КАД ДАМЕ КОЛО ВОДЕ: Главни организатори манифестације

Разлози за такав избор су што је овој средњој школи неопходно реновирање, а Србима у Канади није промакло да невесињски ученици и на међународним такмичењима постижу завидне резултате.

ТАСС: Припрема руских авиона за одлазак из Сирије и размештај у своје сталне базе

Путин и Асад су се договорили да се већи део руске авијације повуче из ратом разорене земље


МОСКВА, март 15. / ТАСС /. Руски министар одбране Сергеј Шојгу је по упутству председника наредио да се у Русију премести главнина групације руских Ваздушно-космичких снага које су извршавале задатаке у борби против терориста у Сирији, саопштаила је Прес служба Министарства одбране.

Састанак вођа сиријских побуњеника у Анкари ради стварања здруженог штаба

Вође највећих побуњеничких сиријских група ће се у уторак састати у Анкари, да разговарају о стварању јединствене команде свих фракција које учествују у рату против сиријске владе.

Те групе су Џајш Ал-Ислам (Војска ислама), Харакат Арар Ал-Шам (највећа група), Џабат Ал-Шамија (Левантински фронт) и неколико мањих фракција Слободне сиријске војске. Све имају подршку земаља Персијског залива (Саудијске Арабије и Катара), али су састављене углавном од Сиријаца.

Руска авијација сатерала туркменске милитанте у Фурнилук шуме у Латакији

После серије ваздушних удара руске авијације у понедељак поподне у близини пограничног турског града Јајладаги, на стотине туркменских милитаната је сатерано у Фурнилук, густе шуме северне Латакије.

Извиђачки руски авиони су спазили да туркменски милитанти улазе у Латакију преко турског граничног прелаза близу Јајладагија.