Главни израелски рабин: Нејевреји не би требало да живе у Израелу

Та изјава изавала је оштре критике у појединим израелским медијима, уз опаску да се рабин меша у ствари које су у потпуности ван његове надлежности.

Главни рабин Јицак Јозеф (Фотографија, извор: Chief Rabbi: Gentiles must keep Noahide Laws - Inside Israel - News - Arutz Sheva)

"По јеврејском закону они који нису Јевреји не би требало да живе у Земљи Израел. Ако онај који није Јеврејин не пристане да прими седам Ноиних закона (Ноахидски кодекс) требало би да га пошаљемо у Саудијску Арабију. Када истински и потпун спас стигне, то ћемо урадити", најавио је рабин на проповеди у суботу, како данас преноси израелска штампа.

Руску авио-индустрију могу подићи само иновације

Русија има највише искуства на свету у градњи и коришћењу ракетоплана: ракетоплан БИ-1, прво полетање 15. маја 1942.

Домаћа авио-индустрији не треба да гради исте путничке авионе као Запад, јер у овом сектору убедљиво касни за конкурентима. Постоји још један начин, ризичнији - стварање иновативних и еколошки чистијих машина које драстично могу да подигну економичност и удобност авио превоза. Перспективне програме већ имамо.
Цео свет зна за подругљив надимак што га је Запад дао Ту-144 - "конкордски". Надимак није добијен случајно; Ту-144 је по изгледу скоро потпуна копија англо-француског суперсоничног путничког авиона "Конкорд". Гледајући пажљиво, можете видети поражавајућу сличност и између совјетског авиона Ил-62 и британског "Викерса» (Vickers) ВЦ-10, или Ту-154 и америчког "Боинга-727". Морате бити веома наивни да верујете, како је та сличности због "утицаја истих закона аеродинамике", на које се позивају понекад неспретне "патриоте" совјетске авијације.

Балтик: НАТО ловци на два километра од Шојгуовог авиона

Министар одбране Русије је у радној посети Калињинграду. На лету изнад неутралних вода Балтичког мора у пратњи руских ловаца уз њега су били и борбени авиони НАТО-а.



Скај њуз: ИД планира нападе на јеврејску децу у Турској (или држ' вука!)



Уведене ванредне мере безбедности у јеврејским заједницама у Турској због информација да џихадисти планирају нападе на јеврејску децу. 

 


Британски Скај њуз објавио је, позивајући се на обавештајне изворе, да Исламска држава планира нападе на јеврејску децу у Турској, а на мети би се нашли вртићи, школе и омладински центри.