Исламска држава и Балкан

Фото: Белгијска полиција након терористичког напада у Бриселу, Фото: AП

Ћирилизовано: Вест Хрватско оружје нађено код терористе ухапшеног у Паризу! | Регион | Novosti.rs просто тражи да се прочита још један чланак. Преносимо вам ћирилизовану верзију копродукције Newsweek Srbija и хрватског "Вечерњег листа" под насловом:

"Њузвик" ексклузивно: С ким је Исламска држава контактирала на Балкану

 


Материјали француске полиције и обавештајне службе, у које је Њузвик Србије имао увид, показују да су терористи из Париза и Брисела имали мобилне телефоне из Хрватске и Aлбаније и да су често разговарали са људима на Балкану. Кога су звали и због чега?

АЛ Масдар: Израел ствара нови савез са земљама Персијског залива

Извор: Fred Donaldson
После историјског "нуклеарног споразума" између САД и Ирана, Израел разматра могућност стварања новог савеза са државама Персијског залива - нечега што би се могло назвати "Савез због узмицања Сједињених Америчких Држава" (‘recessive US alliance’).

Пилећа пропаганда


На овој слици - каквих је интернет препун - прича каже да је заклани сунитски малишан, жртва шиитске милиције из Фалуџе у Ираку.


Али ова, као и многе друге сличне фотографије и видео снимци из Сирије, Ирака и другде, ипак не приказује прави карактер и размере масакра.