Да ли се и пријатељство Белорусије "точи у трактор"?

Arka.am: Јереван збуњен ставом Белорусије у погледу сукоба у Карабаху / Yerevan bewildered over Belarus position on Karabakh conflict

 

Извор: A.Lukashenko By gungor
Јереван, 3. априла / Арка /. Јерменско Министарство спољних послова  је данас позвало белоруског амбасадора у Јерменији Игор Назарука, да званично изрази 'дубоку збуњеност' Јеревана због става Белорусије у погледу најновије ескалације напетости у зони сукоба Нагорно-Карабах, изазване азербејџанском агресијом.

"Током састанка, заменик министра спољних послова Шаварш Кочарјан је амбасадору пренео да је Јерменија крајње збуњена бројним тачкама априлског саопштења Министарства спољних послова Републике Белорусије у вези са догађајима око Нагорно -Карабаха", саопштило је јерменско Министарство иностраних послова.

Пољска, средство англоционистичке окупације Европе и новог похода на Русију

© REUTERS/ Kacper Pempel

У прилог у наслову изречене тврдње довољно је само цитирати вести и позвати се на елементарне историјске чињенице...

1. Defence One, 01.04.2016: Eyeing Russia, Poland Wants More NATO Troops / Мотрећи на Русију, Пољска хоће још НАТО војске

"Унервожен због Русије, председник Пољске" тражи да НАТО стационира још више војске на територији његове државе..."

Мада Европа има потребу да се брани једино од банкстера и Англоциониста којима су најмоћнија оружја САД и НАТО. Тражећи "још НАТО-а", Пољска ради за окупатора и Европске уније и највећег дела Европе.

Танјуг и РТС разнежени: Папа Фрања организује прикупљање помоћи за Украјину

Ћирилизовано: Аргентинском језуити, садашњем папи, име је Франциско. Али, ваљда "осупнута" племенитошћу папе спрам "мисијске земље", уредничка бића Танјуга и РТС-а му тепају "Фрања". Шта ли ће тек бити ако га намесничка власт доведе у Србију? Фрањица?

Папа Фрања организује прикупљање помоћи за Украјину


Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања најавио је да ће 24. априла у свим европским католичким црквама бити организоване акције прикупљања помоћи за жртве сукоба у Украјини, нарочито за старије и децу.

Ћирилична амбалажа би смањила увоз свега и свачега

Отпор идеји о ћириличној амбалажи је већи него што смо очекивали, а поента употребе ћириличног писма на паковањима производа је да смањимо увоз свега и свачега, каже маркетиншки експерт Жозеф Иван Лончар.

Кашуби: Лех Бонтковски (Lech Bądkowski, 1920-1984)

Фото, извор: Lech Bądkowski
Остаће запамћен као идеолог кашупско-поморјанског (кашупско-приморског) покрета, коме је трасирао његове политичке функције, ширећи идеје самоуправног Поморја, где је кашупски регион требало да заузима значајно место. Био је неуморни друштвени радник, суоснивач Кашупско-приморског савеза, публициста и књижевник.

Родио се 24. јануара 1920. године у Торуњу (Toruń), у породици градског административног службеника. У родном граду је завршио класичну гимназију, а после матуре је похађао Школу резервних подофицира пешадије. За време одбрамбеног рата, 1939. године, командовао је одељењем пешадије. Избегавао је да буде заробљен бежећи преко Украјине и Мађарске; домогао се Француске и пољској Самосталној брђанској бригади (Подхалањској [Podhale – планински регион на југу Пољске. - ДВП]). У „норвешкој кампањи” се истакао у бици за Нарвик. После пропасти Француске, бежи у Енглеску и приступа Пољској ратној морнарици [у избеглиштву. - ДВП]. Борио се на Атлантику и Средоземном мору. Био је обучаван у десантно-ваздухопловној јединици и као пољски диверзант је летео над Пољском 1942. Године 1944. је са Средоземног мора повучен у Лондон.