Свако има свој Санџак па тако и наша браћа Јермени

Арцах – Нагорно Карабах

Свако има свој Санџак па тако и наша браћа Јермени имају Нагорно Карабах који је њихова Рашка, а зове се Арцах. Ово ми је нагласила наша драга пријатељица Сава Росић, преводилац, руски ломоносовски ђак, која је некад у Јерменији узвикивала „Арцах“.

Иако смо сведоци факсова, интернета, вотс апова и осталих вибера, писмо је дуго путовало јер је дошло са ртврдог терена.

Писмо су ми послали ветерани 63.падобранске бригаде Хаџи Борис Соломко и пуковник Ненад Кузмановић, припадници клуба „Архистратиг“, који су у припреми за сусрет падобранаца под називом „Балкански скок пријатељства“ који ће бити одржан у Београду од 18-22. маја текуће године. Писмо гласи овако:

Јерменски савез припадника десантних јединица


Међународном савезу припадника десантних јединица, Савезима припадника десантних јединица Русије, Белорусије, Украјине, Бугарске, Србије, Литваније, Естоније

 

Поштовани пријатељи, колеге и побратими. У ноћи између 1. и 2. априла Азербејџанска армија је, прекршивши режим прекида ватре, напала Нагорно-Карабахску Републику (НКР) по читавој дужини фронта. Током борбених дејстава азербејџанска армија је користила све врсте тешког наоружања, укључујући и забрањено (тенкове, артиљерију, авијацију, вишецевне ракетне системе Град и Смерч*).

"Наши авиони вршили школски напад"


Прелет руских Су-24 поред разарача "Доналд Кук" је изазвао изузетну нервозу и у Сједињеним Државама и у Пољској. То је разумљиво - руски бомбардери су симулирали напад на амерички разарач. У Пољској траже ништа мање него "да се са Русијом разговара са позиција силе". Међутим, шта ради амерички ратни брод неколико километара од руске поморске базе?

Правда.Ру: Грчка спрема одговор на агресију Турске (АЖУРИРАНО, ВИДЕО)

Фото: Рекс (REX)
Фото: REX

Читайте больше на: http://www.pravda.ru/news/world/14-04-2016/1298322-greece-0/

Грчке оружане снаге су у четвртак почеле с великом војном вежбом. Инспекција оперативне спремности спроводи се због честих турских провокација у граничном појасу (погледати: Правда.Ру: Кад грчко јагњешце утихне).

Сједињене Америчке Државе уводе сопствени, "Амерички Куран"?

Америчка замисао цивилизовања исламске заједнице издавањем сопствене верзије Курана је смешна и није ништа друго до нови глупави трик западних специјалних служби

Амерички Куран. Извор: The Fake American QURAN ! | ISLAM---World's Greatest Religion!

Главни уредник часописа Руског института за стратешка истраживања, "Национална стратешка питања" Гајдар Џемал је за Правда.Ру изнео своје виђење изгледа америчких научника да утичу на радикализацију исламске заједнице.

Српски језик и ћирилица на Косову и Метохији

Голуб Јашовић. Фото: umetnostzivota.net

Са др Голубом Јашовићем о српском језичком хаосу на Косову и Метохији: Незнање квари језик


И добри студенти излазе са оскудним језичким знањем и културом. -Ћирилица избачена из званичних докумената, институција, медија… - Људи који уписују докторске студије не могу да одговоре ни на питања из тестова за основце који уписују средњу школу, упозорава Јашовић