Највећа инвестиција до сада у Новом Саду — "Контент инсајтс" узео 1,1 милион евра за будућност новинарства


Контент инсајтс (Content Insights) решава један горући проблем — како бити квалитетан и успешан онлајн медиј, без да продате своју душу ђаволу пишући о стварима које ће добити велики број кликова, ма колико биле површне — разним биберима, фармама, "нећете веровати шта се онда десило", скандалима…


The Jewish Press: Израелска фирма открила да су Хилари Клинтон и Доналд Трамп генетски повезани

Фото-монтажа: JewishPress.com

Једна израелска фирма специјализована за генеологију је открила да иимеђу два водећа америчка председничка кандидата из конкурентских табора постоји генетска веза.

Подружница MyHeritage, фирма Geni.com је истраживала ко су преци два америчка председничка кандидата и открила да су обоје изданци британске монархије.

Туђин никада неће постати пријатељ

Теорија Семјуела Хантингтона о сукобу цивилизација, у којој је описао своју визију о сличностима и разликама светских цивилизација а такође и постхладноратовског света, изузетно је важна за деловање западне елите. Али и у Русији постоји слична теорија: Пасионарна теорија етногенезе. (Пассионарность — [фр. passioner одушевљавати се, распалити страст] воља за славом, популарношћу; понекад јача него инстикт самоодржања - прим. прев.) Њен аутор је Лав Гумиљев, руски етнограф који ужива посебну наклоност председника Путина.
Једноставно поређење две теорије погодно је урадити у облику табеле: