Преко 1000 људи из Донбаса у украјинском заробљеништву

Украјинска страна у затворима држи око хиљаду људи из Донбаса - саопшштио је шеф кабинета председника ЛНР Максим Лешченко.

"У овом тренутку у украјинским затворима има око 100 људи, од којих су око 300 припадници војске, 500 држе затвореним због њихових политичких уверења, а 151 цивил нема никакве везе са сукобом. Око 500 људи се води као нестали.

Пентагонска нова правила дозвољавају убијање још више цивила у нападима на Исламску државу

Пентагонска "стара добра времена": Вијетнам (Фотографија: Huynh Cong Ut / AP)

Иако се Пентагон уби од порицања кад год га ухвате у усмрћивању цивила приликом ваздушних напада на Исламску државу, званичници кажу да њихово настојање да појачају нападе против Исламске државе захтева примену нових правила која ће Сједињеним Америчким Државама дозвољавати да у сваком нападу могу убити већи број цивила него до сада:

Пол Робинсон: Узвратни ударац Русије на "правни рат" Запада

Правни рат, према Википедији, је "незаконита употреба домаћег или међународног права с намером да се нанесе штета противнику а за себе извојује ПР победа, да се противник финансијски "осакати" и да губи време". Врло је упитно шта је то "нелегитимна употреба права", али јесте тачно да се неки људи судове користе као политичко средство, а и да су поједини судови спремни да им помогну доносећи очигледно политизоване пресуде.

BIZLife: Јутјуб огласи ефектнији од ТВ оглашивања


Гугл је у својој анализи дошао до закључка да огласи на Јутјубу имају 77 одсто бољи повраћај инвестиције од ТВ оглашавања.

Гугл је још једном „осуо паљбу“ по деценијама старом ТВ оглашавању тврдњом да огласи које они нуде на Јутјубу имају већу снагу уверавања гледалаца да купе производе. Председник Гугла за Европу Мет Бритин ће на оглашивачкој конференцији "Advertising Week" објавити како су у 77 одсто времена Јутјуб огласи били ефектнији од ТВ огласа, објавио је Гардијан који је дошао до овог извештаја.