Израелски амбасадор Леви уручио захвалнице

Претходно:




Амбасада Израела у Београду приредила је пријем поводом Дана независности те земље, а амбасадор Јосеф Леви уручио је том приликом захвалнице заслужним личностима за унапређивање односа двеју земаља.

Читање уз ветар

Толико тога се данас пласира преко ових електронских медија и друштвених мрежа да се ја дивим свима онима који још увек имају и воље и жеље да нешто читају. О штампи и нашем новинарству сам већ писао, а за књиге које, само пажљиво и мудро биране, жуде за вољом својих читалаца, времена је све некако мање. Поставља се питање шта онда читати и да ли уопште толико читати. Јер, плашим се да данас од свега прочитаног бар половина представља онај беспотребни муљ који трује, умара, мути и загађује бистри поток нашег разума и плаво, широко море наших сазнања…

Слободан Милић: Лажни валоризери и квазимаштарије Филипа Давида

Телевизија Црне Горе у последње време има обичај да из западних држава и из земаља чланица некадашње СФРЈ (Словеније, Хрватске, БиХ) доводи „експерте“ који ће потврдити задате теме или тезе које је прокламовао црногорски стаблишмент, било да се ради о политици, економији, науци или култури. Пронађу понеког и из Србије, најчешће ислужене политикологе, тобожње аналитичаре, трећеразредне писце и сл., па се послије њихови закључци и мишљења данима „врте“ на званичној ТВ, као потврда задатих теза.

Европски савет за спољне односе: "Путинова хидра: Обавештајне службе Русије"


Марк Галеоти, Европски савет за спољне односе: "Путинова хидра: Обавештајне службе Русије" / Mark Galeotti, Council on Foreign Relations: Putin’s hydra: Inside Russia’s intelligence services:

"Далеко од тога да су свемоћна "шпијунократија" која контролише Кремљ, руске обавештајне службе су унутар себе подељене, ометане јагмом за власт бирократије, пречесто испоручују обавештајни материјал лошег квалитета и, у крајњој линији, угрожавају интересе самог Владимира Путина.