Хрватски научник открио: Срби су нам наметнули језик!


Признати хрватски историчар Хрвогој Блајбурговић у свом новом научном раду доказује да су Срби заправо наметнули српски језик Хрватима.

По Хрвогоју, Хрвати су пре Вука Караџића и Људевита Гаја причали у Загребу искључиво немачки, мађарски, нешто мало латински-италијански, и кајкавски словеначки језик. Док су у Далмацији причали чакавски и неки непознати влашки језик.

Немац Људевит Гај, по Хрвогоју је најодговонији за наметање српског језика Хрватима.

Последице руских санкција на памет српских русофилних новинара и уредника: "Руси сатрли западњаке: Санкције их коштале 9,3 милијарди долара"


Мада је "Русија признала ефикасност западних санкција. По рачуну Путиновог саветника и представника у Националном савету за банкарство Руске Федерације, Сергеја Глазјева, руска привреда је за две године изгубила око 250 милијарди долара" - то су глупости и лоше ће да утиче на српског читаоца,  је л' тако?

И зато:

Руси сатрли западњаке: Санкције их коштале 9,3 милијарди долара


"...У извештају се наводи да је највећи био први талас ембарга, када је 7. августа 2014. Русија увела контрасанкције Европској унији, Сједињеним Америчким Државама, Канади, Аустралији и Норвешкој. Тада су забрањене говедина, свињетина, живина, риба, млеко и млечни производи, део поврћа, воћа и орашастих производа. За време забране, обим увоза је пао за 9,1 милијарду долара, преноси Тас позивајући се на извештај..."