Сербианска посла

Извор за илустрацију: Free pictures TUX
Јуче сам од аутора Сербиана, ГНУ/Линукс оперативног система на српском језику, добио поруку која почиње овако:

"То Сербиан Дебијан сматрам провокацијом коју сам очекивао јер сам ти малчице упознао карактер. Чуди ме само да си брзо заборавио оних
200+ корисних мејлова и то што сам два пута билдовао ИСО према твом укусу. Елем, имамо две опције, или ће пројекат бити назван исправно,
или ће нешто да одлети, па, па..."

Ђоко Кесић: Мистериозни послови америчког генерала Дејвида Хаувела Петреуса у Србији (са коментаром "Ћирилизовано")

Ђоко Кесић (Фото: Јутјуб)
Амерички инвестициони фонд ККР (Kolberg Kravis Roberts & Co.) преко ћерке фирме ККР глобал институт почетком 2013. године улази у Србију, а на место директора поставља никог другог до генерала Америчке армије са четири звездице и бившег директора ЦИА Дејвида Х. Петреуса.

Ни после три године многим бизнисменима у Србији и на Балкану, а тек Жељку Сертићу, министру привреде у Влади Србије, није јасно шта у Србији тражи инвестициони фонд чија се вредност на берзи процењује на 83,5 мијарди долара, што га чини најмоћнијим у свету.     

Сви они који се баве одгонетањем поменутог ребуса заборављају да се у свету великих бројки, моћних фирми и утицајних људи ништа не догађа случајно. Моћни људи и још моћнији капитал улазе у нову игру из два могућа разлоаг: За високим профитом или због геополитичких задатака државе!