Пропагандисти и новинари: Новинар немачког АРД-а у Келну напао екипу руске државне ТВ (ВИДЕО)


Новинар АРД Хајо Зепелт напао сниматељску екипу РТР у Келну

Немачки новинар Хајо Зепелт, аутор низа документарних филмова о масовном коришћењу допинга у руском спорту а посебно лакој атлетици, давао је интервју новинарки ВГТРКОлги Скобејевој у једном од хотела у Келну. Али...

Новим британским разарачима смета топла вода (ВИДЕО)


Си-Ен-Ен: Разарачи британске Краљевске ратне морнарице се кваре јер је море претопло / Royal Navy ships are losing power because of warm seas - CNN.com

"Британски ратни бродови сваки вредан милијарду фунти (1,4 милијарде долара) губе погонску снагу пловећи у Персијском заливу јер не могу да се носе са топлим водама - речено је британским посланицима.

Наши непријатељи се више не крију

Фотографија: anakonda.do.wp.mil.pl
Ударна вест недеље - у Европској унији се коначно нашао неко да се озбиљно супротстави Сједињеним Америчким Државама. Сада је и горњи дом француског парламента гласао за укидање санкција против Русије. Међутим, тај документ је препорука - па Оланд поново вероватно неће урадити ништа корисно. Али већ то што су чланови Европског парламента уморни од играња по наметнутим правилима, супротно интересима своје земље је озбиљан знак самозваним прекоокеанским шефовима: Европа је уморна од ваше политике и неће да о свом трошку одржава вашу суперсилу. Као одговор, Вашингтон ће, наравно, наставити да врши притисак!
Бивши амбасадор у Русији Мекфол у интервјуу за естонски лист "Постимес", каже: "Политика Русије је довела до тога да је алијанса принуђена да одбија опасност која долази од Русије, и НАТО је предузео низ мера да би то урадио." И додао: "Сједињене Државе морају да по потреби сузбијају и одговарају Русији."