Пуковник Касад: О будућности Донбаса


Ево шта у вези Донбаса каже Александар Жуковски, један од најпознатијих донбаских добровољаца из руске блогосфере:
"Данас сам добио скоро стопостотну гаранцију да Донбас неће бити предат Украјини. 'Скоро стопостотну', јер би пучем, али само могућим пучем, либерала у Русији Донбас био предат Украјини, а што не верујем да се може десити.

Не могу да кажем у чему се гаранција тачно састоји, али ово стављам на папир да би читаоци и коментатори престали да хистеришу да је неминовно да Русија испоручи Донбас Украјини. Таква мантрања од сада треба тумачити или као глупост или свесно застрашивање становништва ЛДНР.

Али то не значи да ће Донбас преконоћ ступити у "срећну будућност" или да треба аплаудирати руској политици у погледу Украјине и народних република. Нажалост, садашња нестабилна и фрагилна ситуација може потрајати, и то дуго, а могуће је и да ће Русија у том периоду издавати и саопштења супротна ономе што ми желимо и осећамо.

Али да нипошто неће бити враћања Донбаса Украјини (изузев у случају промене режима у Русији) је апсолутна датост. Позивам своје другове да то имају на уму, а непријатељима поручујем да би требало да остану у форми."

Интернет није непријатељ штампе

Друштвене мреже, видео-садржај са приказом од 360 степени и камере које пружају осећај као да сте у рату и Сирији или да летите изнад Менхетна будућност је која је већ почела


Беч – Не можете само да проналазите и објављујете вести очекујући да ће публика једноставно доћи до вас и вашег садржаја зато што ви радите на садржају. То је прошлост, каже Мередит Артли, уредница свих дигиталних садржаја Си-Ен-Ена.

PC Press: Заблуде о ћирилици на Интернету

Od prvog juna postojaće i ćirilička verzija evropskog domena .EU, koja se piše .EЮ. U tu čast, priredili smo jedinstven eksperiment u časopisu „PC“ – prvi put u ovom milenijumu čitaćete tekst napisan u potpunosti ćirilicom. Krećemo, један, два, три…