Кратко упутство: "За све су криви варварска Русија и Путин"

Пољски министар одбране Антони Маћеревич је рекао да је за масакр у Волињи крива Русија. Користећи неколико једноставних метода, моћи ћете да Русију оптужите мање-више за све.
Антони Маћеревич
  
Пољски министар одбране Антони Маћеревич је на дан сећања на жртве масакра у Волињи рекао да је кривац - Русија. Украјински националисти су за пар сати масакрирали неколико десетина хиљада Пољака јер су радили за Кремљ.
Није познато да ли је министар смењен и подвргнут принудном психијатријском прегледу. Највероватније, то се неће догодити. Лудило не смета да његове изјаве буду политички коректне.
Пракса западних политичара и медија (нарочито у последње две године) показује да је Русија (читај: Путин) крива за све. Објаснићемо како се то ради - и како можете користити овај систем ефикасније.

Берлин ће се извинити за геноцид почињен у Намибији пре једног века. Али...

Немачко признавање систематског покоља десетина хиљада припадника Хереро народа не подразумева и репарације

Преживели Херери после бегства преко безводне пустиње Омехеке у тадашњој немачкој Југозападној Африци, садашњој Намибији, око 1907. године (Фотографија:Улштајн Билдердинст, Берлин)

БЕРЛИН - Немачка планира да се Виндхуку извини за геноцид над домороцима Намибије почињеним пре једног века, саопштила је у среду портпаролка немачког министарства спољних послова, али је додала да такав потез не повлачи обавезе у погледу репарација.

"Ми радимо на заједничкој декларацији двеју влада са следећим елементима: заједничка расправа о тим историјским догађајима и немачко извињење за дејства у Намибији" - пренелала је извештачима гласноговорница немачког министарства спољних послова Савсан Чебли.

Заједничка декларација са владом Намибије може послужити као основа за скупштинску резолуцију, рекла је Чебли, истичући да такав корак неће произвести законске реперкусије за Немачку: