"Израелска авијација узвраћа ударац нападом на сиријске војне циљеве у Кунеитри" (и могући разлог због чега)


Israeli cowboys live frontier life on Syria's doorstep | The Times of Israel


DEBKAfile:

Израелски авион (енг. aircraft; летелица - прим. прев.) је у понедељак увече извршио удар по сиријским војним циљевима око Кунеитре пошто су две сиријске минобацачке гранате пале на Голан не изазвавши жртве или штете. Портпарол Израелских одбрамбених снага је рекао да Израел сматра да су сиријске власти одговорне и да неће толерисати кршење суверенитета ни угрожавање безбедност својих грађана.


Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Руска и српска "патриотска" гласила ће ко зна који по реду "узвратни удар" Израела по суседној држави највероватније и овог пута прећутати: није згодно, је ли, збуњивати читаоца, наводити га да се пита зашто Руси трпе да им се бомбардује савезник.

Америчка политичарка истражује повезаност Израела с тероризмом

Cynthia McKinney
Бивши члан Представничког дома из редова Демократске странке Синтија Мекини (1) испитује повезаност Израела са недавним нападима у Француској и Немачкој, пошто је једном израелском новинару (2) пошло од руке да уживо сними оба напада.

"Један те исти израелски фотограф је снимио и трагедију у Ници и трагедију у Минхену" - каже у свом твиту од недеље чланица представничког дома из Џорџије у шест мандата.

Новинар о коме се ради је Ричард Гутјар, који је снимио видео напада камиона на грађане у Ници 14. јула, у коме је погинуло преко 80 и рањено још више десетина људи (3).