субота, 30. јул 2016.

РТ: 20 значајних руских организација нападнуто шпијунским малвером у организованој операцији

Извор за фотографију:Ћирилизовано: Поводом вести "Вечерњих новости" да су "Руски ловци шесте генерације опремљени електромагнетним топовима"


Рачунарске мреже око 20 руских државних, војних, научних и других истакнутих организације заражене су малваром који се користи у информатичкој шпијунажи, саопштила је Руска безбедносна служба (ФСБ), описујући напад као професионално координисану операцију.

"Информатичка средства државних, научних и војних институција, компанија војне индустрије и других кључних делова руске инфраструктуре су инфицирана" - каже ФСБ у саопштењу које су пренели руски медији.

Ф-35 Маринског корпуса први пут испалио рафал од 80 пројектила из свог лаког топа у подвесном контејнеру (Видео)


Бизнис инсајдер:

"Погледајте како Ф-35 морнаричке пешадије пржи из подвесног топа по први пут" - The Marines' F-35 fires an 80-round burst from its gun pod for the first time - Business Insider

На дан 6. јула, у морнаричкој ваздухопловној бази у Патаксент риверу у Мериленду, Марински корпус САД је извео прву успешну пробу лаког топа ГАУ-22 смештеног у подвесном контејнеру Ф-35Б - што може да потврди и Бизнис инсајдер.

Пет дана касније, лаки топ је испалио свој први рафал од 80 пројектила. Громки успех обе пробе види се и на снимку.