Вучић део свог експозеа преписао из извештаја УСАИД-а

Ћирилизовано: Можда је и тачно што тврди вечита шљихтара ...Martinović: Vučićev ekspoze naučni rad - B92.net ...али биће да је то наука у стилу доказаних плагијатора типа Стефановића и Малог, рецимо. Преносимо вам чланак "Нетокрације", по саморазумевању "водећег бренда Југоиисточне Европе посвећеног дигиталном бизнису и технологији и извештавању о најновијим хепенинзима у региону" (све написано на обавезном језику те сорте, енглеском). Но, каква год "Нетокрација" иначе била, ево сад убоде. И зато, за разлику од Радија Слободна Европа, заслужује да јој се текст ћирилизује (без исправљања глупости, нпр, "ИТ-ју").




Смејали смо се Румунима и Бугарима, а види нас сад


Шта може да стане на страницу једног папира? Љубавно писмо, кратак састав? У случају Владе Републике Србије на једну страницу стаје детаљан план за развој домаће информационо-технолошке индустрије у наредне четири године, при чему је добар део документа у најмању руку плагијат, а онај други део магловит и превише општ – без конкретних планова за даљи развој најбрже растуће привредне гране вредне 350 милиона евра годишње.


Увидом у програм нове Владе који је јавности јуче постао доступан, начелно смо се упознали са променама које би у наредне четири године требале још више да нас усмере ка европском путу, демократским вредностима и дуготрајном (да не кажем одрживом) просперитету. Документ од 68 страна (план за развој ИТ сектора почиње од 47. странице) представља први званичан преглед програма по коме би нова Влада требала да спроводи реформе, но део о технолошкој индустрији и њеном даљем развоју је магловит, штур и не представља основу из које се могу извући конкретни закључци.

Наиме, у експозеу се наводи како сектор малих и средњих предузећа која се баве информационим технологијама у овом тренутку броји око 2.200 регистрованих ИТ предузећа која укупно запошљавају 19.000 људи, са растом на годишњем нивоу од чак 10 одсто. Половина тих компанија је у домаћем власништву, док се половина заснива на иностраним улагањима, но и даље је непознато јесу ли и у којој мери ови подаци заиста тачни, будући да се поменути документ не позива на истраживања и званичне извештаје.

Страни плаћеници дошли на границу Крима под окриљем војне вежбе НАТО-а "Морски поветарац"


Црноморска војна вежба НАТО-а и Украјине "Морски поветарац" је била параван за пребацивање страних плаћеника до Одесе и Херсонске области - изјавио је бивши народни посланик Алексеј Журавко у емисији Правде ГВК.

Радио Слободна Европа: Хоће ли Србија помагати Русији у Сирији? (Ажурирано)

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Извор типа Радио Слободна Европа не заслужује ћирилицу, па вам текст преносимо у изворном облику, на ватиканоидном писму. То не значи да и овај и овакав медиј не уважавамо, напротив. Бар два су разлога:

- зато што нам јасно износи шта имају да раде представници намесничке власти;
- и шта, како, о чему и с каквим подтекстом имају да пишу "угледни" кобајаги српски медији (на шта се није морало дуго чекати, у 20:17: Rusi očekuju pomoć Srbije, ko će angažovati srpske snage? - B92.net).

Напоменућу и то да на "Ћирилизовано" до сада углавном нисмо наводили имена текстописаца окупаторских медија, али када се већ поносе својим не(делом) до те мере да уз њега објављују и сопствену сличицу и позивају да се прати шта чине - нека им буде, једног дана имаће ко да цени што су му олакшали посао.

Hoće li Srbija pomagati Rusiji u Siriji? 

 

Zajednička vojna vježba Rusije i Srbije, novembar 2014.

Јoš nema zvanične reakcije iz Ministarstva odbrane o medijskim napisima da bi Vojska Srbije mogla da sa ruskim snagama učestvuje u humanitarnim akcijama u Siriji. Nezvanično u resornom ministarstvu navode da Srbija može dati svoj doprinos kroz prikupljanje humanitarne pomoći. Analitičari upozoravaju da Srbija ne može da se meša u sirijski konflikt, a da ne ugrozi politiku vojne neutralnosti.


Потврђује се још једна "теорија завере": Асанж наводи на закључак да је убијени службеник америчког Демократског националног комитета Сет Рич био "звиждач" Викиликса

Убијени службеник ДНЦ-а  Сет Рич и оснивач Викиликса Џулијан Асанж

Службеник Демократског националног комитета Сет Рич убијен је 12. јула ове године у четири сата ујутро, наводно на путу до куће. Иако је као могући разлог убиства наведена пљачка, код Рича су били и новчаник и сат када је стигла полиција. Убиство - једно од пет у вези са Клинтоновима само у последњих шест недеља - се десило усред скандала с процурелом е-поштом, у који су умешани Хилари Клинтон, Демократски национални комитет и Викиликс.

Новинари алтернативних медија су одмах посумњали да нешто није у реду, јер полиција није имала сведока, осумњичених, нити јасан мотив убиства. То је довело до "теорије" да је Рич, који је био задужен за податке о повећању броја бирача, можда убијен да би се нешто прикрило. Каснији извештаји су чак сугерисали да је Рич убијен не на путу до куће, него до Федералног истражног бироа где је требало да да изјаву у оквиру "текућег судског поступка".

Али такви извештаји су сместа одбачени као "теорија завере". Једина особа која је могла да потврди да је Рич био "звиждач" сада је то и учинила: сам Џулијан Асанж је у интервјуу за Nieuwsuur рекао да Викиликс истражује убиство Сета Рича и довео у везу, иако енигматично, Рича и своју организацију.

Пуковник Касад: Поводом позива бившег директора ЦИА-е на убијање Руса


РИА "Новости" пишу да амерички "партнери", тачније...

Бивши директор ЦИА-е позива на убијање Руса у Сирији