петак, 19. август 2016.

Пол Крејг Робертс: Сузе преститутки за дечака из Алепа и мук за стотине хиљада деце коју је побио Вашингтон

Вашингтонске преститутке користе слику детета за притисак на Русију да спречи сиријску војску од заузимања Алепа. Вашингтон би да "умерени побуњеници" остану у Алепу не би ли лакше расцепио Сирију на два дела и тако могао да врши стални притисак на председника Асада.

Што се тиче дечака са пропагандистичке фотографије, не делује да је тешко повређен. Немојмо заборавити на десетине хиљада деце побијене у америчким ратовима и бомбардовањима седам муслиманских земаља, десетине хиљада убијене деце за коју није било суза Си-Ен-Енових новинара, и 500,000 ирачке деце за које су Уједињене нације закључиле да су умрла услед америчких санкција Ираку, 500,000 хиљада мртве ирачке деце за коју је Клинтонов државни секретар Мадлен Олбрајт рекла да је њихова смрт "вредела".

САД у Авганистану држе скоро 30,000 плаћеника. Скупи су, али...

Плаћеника у Авганистану има троструко више од броја преосталсталих регуларних војника

Фотографија, извор: 108,000 Contractors Are In Afghanistan? - Business Insider

Иако Обамина администрација повлачење из Авганистана (у застоју) представља као крај рата и редовну војску у тој земљи држи у релативно малом броју, ретко се говори колико има плаћеника, који "раде" по уговору са Министарством одбране.