Русија испоручила Словачкој партију вишенаменских оклопних возила "тигар"

Један број ових вишенаменских оклопних возила моторизоване пешадије је ове године предат и разним структурама Министарства унутрашњих послова Русије

 


Израелски "труст мозгова": Немојте уништити Исламску државу, корисна је то алатка против Ирана, Хезболаха, Сирије и Русије

Рака, 30. јун 2014. (Фотографија: Ројтерс)
По израелском "трусту мозгова" који по уговору ради за НАТО и израелску владу, Запад не треба да уништи Исламску државу, фашисоидну групу исламских екстремиста која врши геноцид и етничко чишћење мањина у Ираку и Сирији.

Зашто? Зато што такозвана Исламска држава "може бити корисна алатка у подривању" Ирана, Хезболаха, Сирије и Русије, каже главни мозак труста, директор.

"Континуирана егзистенција Исламске државе служи стратешкој сврси", пише Ефраим Инбар у анализи објављеној 2. августа под насловом "Уништавање Исламске државе је стратешка грешка".

The Destruction of Islamic State is a Strategic Mistake | Begin-Sadat Center for Strategic Studies

Москва и Дамаск знали да ће Турска да започне војну операцију у Сирији

Турске власти покушавају да спрече јачање Курда и стварање курдске зоне дуж границе између Сирије и Турске



Фотографија: Спутњик / Алексеј Дружињин

Москва и Дамаск су били обавештени о предстојећој турској операцији против Исламске државе у сиријском граду Јараблус, пише "Известја", позивајући се на извор близак сиријској влади:

"Да је операција била изненађење за сиријску власт, Анкара би се убрзо суочила са оштром реакцијом сиријске и руске стране, а не са изјавама у којима чак није употребљена реч 'агресија'. Да, Москва и Дамаск су знали да предстоји турска војна операција", тврди извор."