РТС, старајући се о вашем праву да не будете узнемиравани: "Албански студенти настављају протесте испред Храма Христа Спаса у Приштини"

Карикатура: Иван Максимовић, КМ Новине / 2016

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Шиптарски студенти у ствари захтевају да се Храм Христа Спаса "функцинализује и претвори у читаоницу", о чему имате овде, а "менаџмент универзитета каже да очекује да ће се институције позабавити овим проблемом путем политичких и правних средстава, с циљем да се универзитету врати његова имовина и да му се омогући да настави путем напретка академског образовања" - Church built during Milosevic’s period sparks reactions and tension in Kosovo | Independent Balkan News Agency.

Али то би могло да вас узнемири, па РТС дотерује вест, само што не каже - ето, дечица опет била мало несташна (или "кошкала се", али Новости су биле брже). Од подгузог сервиса сваке и свакакве власти истинитост се и не може очекивати, али да ли неко од уредника "патриотских" медија, оних што се убише бусајући се родољубљем, чита штампу непријатеља? Боже сачувај. "Нема се времена."


Албански студенти настављају протесте испред Храма Христа Спаса у Приштини

У присуству неколико десетина полицајаца који су направили кордон испред главног улаза у цркву, студенти су одржали час читања своје литературе.

Час на отвореном албанских студената испред Храма Христа Спаса у Приштини:



Курдска Јелена Карлеуша у подршци Израела борби пешмерга против Исламске државе (Видео)

Да није трагичних последица по читав свет - а не само Курде који на својим рукама имају и крви Срба преко Дрине - пропагандистичко трудбеништво водеће израелске агитпроповске службе "Израел видео нетворк"-а би чак било комично. Ево шта данас добих преко електронске поште:

Israel Video Network: Поп дива са једне од најважнијих потерница Исламске државе




Military Times: Амерички војни команданти бесни због "унакажавања мисије" у Сирији

Генерал-потпуковник Џефри Харигијан, командант Централне команде Ратног ваздухопловства САД (у средини). Извор за фотографију: New commander takes charge of USAFCENT

Договор о војној сарадњи САД са Русијом ће проширити садашњи задатак у Сирији далеко ван искључивог фокусирања на групу Исламска држава.

Због чега Пентагон није баш најсрећнији.

Споразум што су га склопили државни секретар Џон Кери и његов руски колега би могао да доведе до тога да, по први пут, на списак циљева ваздушне кампање коју предводе САД буде уврштена и Ал Нусра, злогласна група повезана са Ал Каидом и битан учесник сиријског рата у којем учествује више страна. А све до сада, двогодишња америчка кампања у Сирији је била ограничена на Исламску државу.