Искрцавање Црних беретки на обалу близу Калињинграда




Током вежби у Калињинградској области, морнаричка пешадија је извршила искрцавање на балтичку обалу уз подршку хеликоптера и бродова и јуриш на десантну основицу. Маневри су одржани на полигону Хмељевка.

По плану вежбе, прво су се у брзом нападу на обалу искрцале Црне беретке са оклопним транспортерима из малог десантног брода на ваздушном јастуку и неколико чамаца, а затим је петнаестак борбених возила уз ватрену подршку поморске ударне групе флоте изненадило замишљеног непријатеља.

War News Updates: Знате ли шта је "фузиони рат"?

Киша, киша, па нека је...Ф-35 (Фотографија: Courtesy of Lockheed Martin)


Аманда Мациас, Бизнис инсајдер: Овако ће изгледати будући ваздушни рат / Amanda Macias, Business Insider: This is what the future of air warfare looks like

Нешенел Харбор, Мериленд - Највећи купац америчког најскупљег програма наоружања, Ф-35 назива окосницом фузионог рата

Како се осећај за морал мења приликом употребе страног језика?

Џули Седајви (Julie Sedivy), психолог на Браун Универзитету у Калгарију за часопис Aмерикан сајентист (American scientist) разматра питање морала и како се наш осећај за морал мења приликом употребе страног језика. Она том приликом каже:

„Шта нас дефинише? Наше навике? Наш ’укус’? Наше успомене? Aко би ме неко приморао да одговорим на ово питање, ако би ме питао шта је то што ме дефинише и шта је срж мог бића, онда бих морала да му одговорим да је то мој осећај за морал, моје дубоко усађено осећање о ономе што је исправно, и ономе што је погрешно.