Вести о Тесли: ФБИ најзад објавио Теслина документа о зрацима смрти, кугластим муњама и другом (и најава нове рубрике)


После дугог отезања, ФБИ је објавио своју документацију о Николи Тесли, између осталог и податке о његовим проналасцима попут зрака смрти и лоптастих муња, као и о начину на који је влада дошла у посед његових бележака и подсетника.

Сматра се да је проналазач и иноватор Тесла био деценијама испред свог времена, да је предвидео и помогао развоју, на пример, раног прототипа смартфона.

Тако је у стотом броју месечног магазина "Популарна наука" из 1922. године Тесла предвидео и видео-позиве:

"Ускоро ће бити могуће и видети и чути саговорника помоћу електричне енергије. "Телевизија" ће бити у општој употреби исто као и телефонија. Биће могуће истовремено и чути и видети сваки израз лица саговорника", објашњава Тесла у чланку.

„Ужас за носаче авиона" ипак ће послужити отаџбини: оживљавање пројекта „Луњ“


Један од недовршених екраноплана пројекта 903 Луњ", који је од градитеља добио име „Спасилац", биће  употребљен као лабораторија за развој нових технологија.
Новинаре је о овоме обавестио генерални директор ЦКБ Алексејев“ (Централни конструкторски биро - прим. прев.) Сергеј Дементјев на маргинама једанаесте међународне изложбе и научне конференције Хидроавиасалон - 2016", који се ових дана одржава на територији опитно-експерименталне базе "ПАО «ТАНТК Г. М. Бериева...( Публичное акционерное общество Таганрогский Авиационный научно-технический Комплекс им. Г.М. Бериева - јавно акционарско друштво Таганрошки авијационо научни комплекс Беријев прим. прев.) на аеродрому „Геленџику Краснодарској области.