Палубна авијација САД префарбана у руске камуфлажне боје - "теорија завере" или припрема за нову "лажну заставу"?

Напомена преводиоца М. Младеновића: На "Ћирилизовано" је још пре три дана пренето упозорење са "Мун оф Алабама" да је могуће да демократори опет спремају неку крваву и подмуклу подметачину: Александар Јовановић: Не било вам тешко...погледајте и ви "Да ли САД припремају 'фолс флег' бомбардовање у Сирији?".  Стога је превод овог руског чланка појашњење разлога зашто има места за сумњу, али и нека врста одговора медијским агентурама ЦИА-е у Србији на "урадке" као што је "Блицов" чланак "AGRESORSKA ESKADRILA" Teorija zavere: Amerikanci farbaju avione tako da liče na ruske! (FOTO).

Руско "паче", Су-34

Палубна авијација САД префарбана у руске камуфлажне боје


Реч је о палубном ловцу бомбардеру Ф/А-18 „Хорнет“ - то је један од авиона који лете изнад Сирије и наносе ударе по позицијама наводних терориста.

Ове податке је објавио канадски новинар Кристијан Борис: «The U.S is painting their F/A-18’s to match the paint schemes of Russian jets in #Syria. Standard training, but interesting nonetheless».

"Стршљен" коњокрадица, Ф-18 (Фото: army.lv)

Предраг Пеђа Ковачевић: Апел новинарима и обичном пуку!

Саборни храм Христа Спаситеља у Бањој Луци (Извор за фотографију: Фронтал)

Босна и Херцеговина је држава на Балкану. Оно што се односи на државу Босну и Херцеговину, не може бити босанско, већ босанскохерцеговачко. Босанско је оно што се односи на регију Босну, а херцеговачко је оно што се односи на природну цјелину, регију Херцеговину. Отуда и различити појмови – Херцеговац и Босанац, или старије Бошњанин. Бошњак је трећи израз за становника Босне, али он коријен има у турском језику. Дакле, то није наш израз за становника Босне.

Мирослав Младеновић: Не било вам тешко...

...ако знате руски...

Да се закувала светска политика то је чињеница. Ко је крив? Зависи чије вести читате и које ТВ станице пратите. Свака вест има две стране гледања и оцењивања истог догађаја. Наши велике медијске куће ситуацију прате „професионално“. Нема их или су ретке анализе и лични коментари, али се преносе вести и оцене светских (читај: западних) медија. Па и кад се нешто препише или пренесе обавезан је коментар који ће читаоца упутити како да схвати написано. Ако Амери разбуцају свадбу или болницу на неком ратишту то може бити само „грешка“ или у најгорем случају „колатерална штета“, али ако то ураде Руси (ма не морају ни да ураде, довољно је да им се припише), онда је то „ратни злочин“. Наравно, за ратне злочине се суди у „независном суду“ у Хагу. Русија иначе сматра да Хашки трибунал треба затворити, али је то правичан суд јер су правичне и УН које су га основале.


1.  У шта су се претвориле УН и ко има утицаја у њима прочитајте на сајту Информационно-аналитический портал Politpuzzle.ru . Врло пристојно и без много политизовања набројани су ратови и интервенције у свету од Другог светског рата. Како је реаговала ОУН у тим ситуацијама прочитајтеу чланку:
 
Международные организации. Часть первая. Кто командует ООН? | Политпазл

После пораза у Сирији, Американци се против Русије боре топ-листама

Напомена преводиоца М. Младеновића: Американци су познати по томе што често умеју да пореде бабе и жабе (не, не алудирам на нашег „великог дипломату“ Вука Драшковића). Посебно ако је то њима у корист или желе да заблентаве своје читаоце, мада лично мислим да су америчку јавност већ довољно заблентавили. Руси се труде да искористе глупости својих „западних партнера“, некад врло неспретно али умеју и да захвате срж ствари. Оно што им замерам је чест а штетан манир изостављања извора и везе на чланак на који се позива, па се, као у овом случају, мора губити време да се текст пронађе - а треба, јер коментар  без извора на који се позива прелази у спиновање јавности, што ипак треба препустити нашим медијима типа „ваше право да знате све“ (кажемо вам оно што хоћемо и како хоћемо). У оригиналном тексту на који се позива аутор, Амери су заиста упоредили руски Су-35, тенк Т-90, подморнице класе „Амур“, ракете П-800 Оникс / БраМос и торпедо 53-65  са својим подморницама класе „Охајо“ које носе „Трајдент“ ракете са нуклеарним бојевим главама, стратешким бомбардерима Б-2, ловцем Ф-22, ПРО и савезницима. Баш тим редоследом. Зашто? Прво, зато што се јавност мора припремити за све, и добро и лоше. Друго, а важније, зато што треба припремити терен за још које билионче долара за Пентагон и војно-индустријски комплекс, о чему ће рачуни нестати у пригодном "терористичком нападу", као оном на Пентагон од чувеног 11. септембра - 9-11 Research: Missing Trillions,  или ће бити забрљани, загубљени и слично, о чему, најновијих 6,5 билиона (6,500 милијарди), пише чак и западна мејнстрим штампа, на пример Reuters Investigates - UNACCOUNTABLE: The Pentagon's bad bookkeeping и Audit reveals Army's trillion-dollar accounting gaffes - CNNPolitics.com, али не и "обзирни" медији будућег НАТО савезника, Србије.

Проиграв в Сирии, американцы сражаются с Россией рейтингами | Политпазл

Амерички часопис „National Interest“ је саставио следећи рејтинг оружја САД и Русије. Представљено је "Топ 5" најјачег руског и америчког оружја. У овом рангирању необичан је како сам формат поређења тако и избор уредника.
Новинари су одмах рекли да САД неће у рат са Русијом, али би америчка војска могла да се суочи са руским оружјем у сукобу са земљама које га увозе.