Едуард Лимонов: Ђаволске манипулације

Већина руских стручњака и аналитичара је мишљења да ће непријатељство САД према Русији престати одмах након председничких избора у Сједињеним Америчким Државама, то јест, после 8. новембра ове године.

Ја се с тим не слажем.

И не само да се не слажем. Не да непријатељство неће престати, него ће се наставити и биће, од сада, занавек присутно у америчкој политици према Русији.

Постоје јаке силе које не желе да нас оставе на миру.

Хилари Клинтон само збира и објављује делатност тих сила.

Брисање трагова српског језика

Ћирилично иницијално писмо ПАЛИЛУЛА (Дарко Новаковић)

Све што је везано за јавни сектор у Црној Гори, потом новине, часописи, медији, портали, путокази, називи улица итд., све иза чега стоји држава, потпуно је окупирано латиницом


Боб Дилан добитник Нобела за књижевност - и поред његове агресије на историју и природу Хрвата

Насловница „Ролингстона“ у ком је Дилан Хрвате упоредио са нацистима. Извор: Политика Online - Боб Дилан оптужен због поређења Хрвата с нацистима

Шведска Академија објавила је да је добитник овогодишње Нобелове награде за књижевност амерички кантаутор Боб Дилан.

Руска влада креше средства за државне медије

Фотографија: Генадиј Черкасов

Влада намерава да знатно смањи средства државним медијима: до 2019.године за 6-20%. Тако је предвиђено нацртом федералног буџета за 2017-2019 годину.

Према листу "Ведомости", издвајање из државног буџета за ВГТРК (Сверуска државна телевизијска и радиодифузна компанија - ВГТРК ;рус. Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания) ће бити смањено за 9%, на 20,5 милијарди рубаља. Компанија ће следеће године из државног буџета добити 21 милијарду рубаља, а за 2018. годину - 19, 82 млрд. шест процената мање добиће Јавна телевизија Русије (ОТП) - до 1,27 милијарди.

Пол Крејг Робертс: Промена режима на Филипинима

Родриго Дутерте

Хоће ли неоконзервативци почети да запевају "Дутерте мора да оде"? Или ће га, можда, ЦИА убити?

Председник Родриго Дутерте је наговестио да ће водити независну спољну политику. Најавио је посете Кини и Русији, а његов министар спољних послова је изјавио да је време да се оконча подређеност Филипина Вашингтону. У том смислу, промена режима је већ извршена.

Дутерте је суспендовао војне вежбе са САД. Његов министар одбране рече да ће Филипини преживети без америчке војне помоћи и да су радији сарадњи него сукобу са Кином.

Можда Дутерте само покушава да од Вашингтона извуче више него што тренутно добија, али боље да буде опрезан јер му Вашингтон неће дозволити да Филипине преведе у кинески табор.