Обавештење стоци!

Блог "Ћирилизовано" неко покушава да обори пркомерним бројем упита - из Србије. Што је у реду, замерили смо се.

Али немојте нас брукати, није ваљда да имамо таквог "непријатеља" који не види очигледно - блог "Ћирилизовано" је на "Блогеру", Гуглетиној, што значи ЦИА-иној платформи. Зашто ЦИА ово даје "за џабе" и зашто штити од сваког напада на "Гугл" и ...Блогерче? За разлику од Руса, коњокрадице знају да непријатеља треба држати "ближе". Могу да га укину кад год хоће, али чему кад је боље знати шта непријатељ пише и мисли, а и било би недемократски. А и добар глас да штите кориснике својих услуга има своју цену. С друге стране... С друге стране нема ништа.

Руски падобранци добили свој Скајп

Видеомесинџер ће радити преко сателитских или радио-релејних комуникационих веза

 

Фото: РИА Новости/Евгений Епанчинцев

Руске Ваздушно-десантне снаге су добиле видеомесинџер који омогућава да се организује видео комуникација између војника и обави тајна конференција десетина корисника међусобно удаљених више хиљада километара. Нови програм концерна из Вороњежа "Созвездије" (рус. созвездије: сазвежђе - прим. прев.) је успешно тестиран током вежби "Кавказ-2016".

"Нови видео програм је већ постао део аутоматизованог система контроле "Андромеда Д" и широко имплементиран у ВДС" - каже за "Известију" представник руског Министарства одбране, упознат са ситуацијом. "Током вежби, уз помоћ новог програма смо организовали стабилну видео комуникацију између штабова неколико пукова и дивизија ВДС и одржавали је током вежбе. Тиме се значајно повећала ефикасност рада штабова и команданата."

Пол Крејг Робертс: Намештени избори су америчка традиција

Фотографија: meg’s my name via photopin cc

Понекад се питам да ли Американци ишта памте.

Очигледна је чињеница да је олигархијски Један проценат миропомазао Хилари, упркос многим проблемима с којих она не би смела да буде председник САД. Прича се да се њено особље већ усељава у канцеларије Беле куће. Такво самопоуздање пре избора значи да се већ слави.

Тренутни cause célèbre што се користи против Трампа је његова условна изјава да неће признати резултат избора уколико буду намештени. Преститутке га одмах нападоше да "дискредитује америчку демократију" и да "крши америчку традицију прихватање воље народа".

Којих ли бесмислица! Намештени и покрадени избори су америчка традиција. Избори су намештани на сваком нивоу - локалном, појединачне државе и федералне државе. Градоначелник Чикага Ричард Џ. Делеј је покрао "вољу" Чикага и , самим тим, Илиноис је гласао за Џона Кенедија. Републикански Врховни суд САД је покрао изборе 2000. године и Ал Гора када је спречио поновно пребројавање гласова у Флориди. Легендарне су и разлике између резултата предизборних анкета и броја гласова добијених на непознат начин испрограмираним електронским машинама које за собом не остављају писаних трагова.

Министарство одбране Русије ствара ултралаке бригаде

Моторизована пешадија на УАЗ-овим пикаповима "патриот“ ће заобилазити непријатеља, пролазити кроз његову борбену формацију и наносити муњевите ударе


Фото: РИА НОВОСТИ/ Николай Хижняк

У руској копненој восци ће се формирати јединствене ултралаке моторизоване пешадијске бригаде, чији војници ће се превозити и борити са непријатељем у УАЗ-овим пикаповима "патриот“. Нове војне јединице формиране на искуству борби у Сирији, за разлику од конвенционалних мотострељачких пукова и дивизија на БТР и БМП ће изводити брзе маршеве од више стотина километара.




 

Главна ударна сила нових војних јединица ће постати мотострељачки батаљони (МСБ), опремљени пикаповима „патриот“. Свако возило ће превозити до седам војника са личним наоружањем, као и различит терет, укључујући додатну муницију, храну и резерве воде и горива. Мотострељачки „патриоти“ ће бити опремљени са 12,7 мм митраљезима „корд“, 30 милиметарским бацачима граната АГС-30 или антитенковским ракетним системима „корнет“ или „конкурс“. У минобацачкој батерији, "патриоти" ће превозити минобацаче 82 милиметара „поднос“ и бојеви комплет граната.