Израелски политичар: "Земљотреси у Италији су освета за гласање против Јевреја у УНЕСКО-у"

Илустрација: Ћирилизовано

Два земљотреса, која је погодила Италију ове недеље, били су "освета" за италијанску подршку резолуцији УНЕСКО-а (Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу ) којом се пориче јеврејска повезаност за Јерусалимом, рекао је израелски помоћник министра за регионалну сарадњу Ајуб Кара.

"Сигуран сам да је земљотрес догодило због одлуке УНЕСКО-а", пише у меморандуму Каре из владајуће странке Ликуд, а како преноси веб-сајт Ynetnews.

Гротескно је што је израелски политичар био у државној посети Ватикану управо у среду када су земљотреси погодили средишњу Италију, када је погинуо један човек а рањено десет људи.

Б92: "Зашто је заправо шеф руских обавештајаца био у Београду" (ако се питате чему провидна дезинформација "Данаса")

С обзиром на сврху - мајсторски избор фотографије. Извор: Zašto je zapravo šef ruskih obaveštajaca bio u Beogradu? - B92.net. Фотографија: EPA/SERGEI KARPUKHIN / POOL

Лист "Данас" је 27. октобра објавио чланак Nekoliko ruskih državljana proterano zbog špijunaže, за шта је тобоже сазнао "у круговима блиским власти у Србији".

И у праву је аутор српског издања "Спутњика" (пардон, "Sputnik"-a, како се назива и пише на језику и писму милом и руским и српским провинцијалцима), када каже: "Полуистине и спиновања имају смисла ако су уверљиви и ако могу да их прогутају просечно интелигентни грађани, а ове које су освануле на насловној страници угледног дневника тешко да би прошли и код људи чији је број ципела већи од коефицијента интелигенције."

Али Владимир Судар ипак није добацио до основног, да да одговор чему служи овако провидна дезинформација. "Колико глупости стане у један текст о „протеривању Руса“ је подужи текст, повремено и духовит, али...

Кога промовише Центар за промоцију науке?

У свом претходном сазиву Министарство, које је овај центар протежирало као своје омиљено чедо, истовремено је према научним институцијама гајило маћехински однос
Фото ЦПН


Ни ове као ни прошлих година српски научноистраживачки институти не учествују на Сајму књига у Београду. Њихова издања моћи ће да се виде (али не и да се купе) на великом штанду Центра за промоцију науке (ЦПН). Центар, коме је Законом о научноистраживачкој делатности донетим крајем 2015. године, припало ексклузивно право да буде својеврсна кровна институција научног издаваштва, основан је пре шест година с циљем ,,промоције и популаризације науке и технике, односно научно-технолошких резултата и достигнућа у земљи и свету”. Од настанка он је био присутан у јавности не само због свог рада, већ и због пратећих финансијских скандала, попут пројекта нове зграде Центра, чија је цена, с почетних 20 милиона, нарасла на 65 милиона евра. Иако здушно заговарана од бившег министра Вербића, од ове „инвестиције” се одустало.

"Клинтоновска машинерија" - субјективан уметников одраз објективне стварности


Клинтонови су можда најкорумпиранија породица политичара у америчкој историји. Бушчад су на другом месту, али чак и они су одржавали некакав привид пристојности Беле куће. Ни један од председничке Бушчади не би себи допустио псовање припадника Тајне службе или да супружника гађа антиквитетом у државном власништву. Клинтонови су, пак, кварни у души. Лажљиви, вулгарно самопоуздани преваранти што уживају у својим криминалним подухватима, навикли да пролазе некажњено. Обоје Клинтона је за затвор. Одмах.