Кинески стручњаци траже мане перспективног америчког бомбардера

Фото: google.com
Према речима запослених у Истраживачком центру савремене националне одбране и безбедности (ИЦСНОБ) Кине, стратешки бомбардер Ратног ваздухопловства САД под ознаком Б-21 се гради да би могао да уништава мобилне системе балистичких ракета "донг фенг-21" и "донг фенг-26", конструисане за борбу против група бродова могућег противника на удаљености од 1800 до 2600 километара од обале Кине.

Кинески аналитичари кажу да ће у списак задатака Б-21 вероватно ући:
  

"Шпигл" у служби Исламске државе: како лаже Европљане о ситуацији у Алепу и Мосулу (фото, видео)

Западни медији настављају да користе технике отворене пропаганде и износе очигледно фалсификоване "доказе" о "руским злочинима у Алепу", с једне стране, и "успесима западне коалиције у Ираку" са друге стране.

Да подсетимо, "Рускаја вјесна" (Русская Весна) је у више наврата извештавала о таквим прозирним преварама, али европски новинари и њихове прекоокеанске колеге, по свему судећи, немају намеру да мењају свој стил "извештавања".

На пример, утицајни немачки лист "Шпигл" у материјалу који се појавио на мрежи 26. октобра се није стидео да употреби снимке из промотивног филма Исламске државе, да би својим гледаоцима приказао умирујуће слике из Мосула и убедио их да хуманитарна ситуација у ирачком граду није критична.

Нема више ракета за британску Краљевску ратну морнарицу - остају јој само топови

Бејаше... "Ајрон дјук" испаљује противбродску ракету "харпун" (Фотографија: Краљевска ратна морнарица)

Бродови Краљевске ратне морнарице ће због смањења трошкова остати без противбродских ракета и бити приморани да се ослањају само на морнаричке топове - признаје Министарство одбране.

Морнаричке ракете "харпун" (Harpoon) ће до 2018. године бити повучене са фрегата и разарача и неће добити замену, иако ће тиме настати двогодишњи јаз, док се у наоружање не уведу антибродске ракете које ће се лансирати са хеликоптера.