Едуард Лимонов за ФАН: Фидел Кастро на челу прашњавих "брадоња" – симбол срчаности младих људи целог света (ВИДЕО)

Портрет Фидела Кастра из серије "Утисци о Куби" уметника Ивана Сушенка. РИА "Новости" / Н. Кљевцов

У суботу ујутру стиже вест што стегну многа срца - умро је Фидел Кастро, једна од најпознатијих личности двадесетог века, вођа кубанске револуције, човек који је практично сам срушио проамеричку владу Кубе, ратни друг будуће иконе, легендарног Че Геваре.

Доњецка Народна Република: Разлози хапшења екипе руског ТВ канала "Дажд"

Радници Министарства државне безбедности Доњецке Народне Републике (ДНР) су привели новинаре руског ТВ канала "Дажд" зато што нису имали одговарајућу акредитацију за рад на територији ДНР, саопштила је у петак прес служба министарства:
"Откривено је да опозициони ТВ канал "Дажд" на територији републике делује без одговарајуће акредитације од Министарства за информисање ДНР. Новинари су позвани у управну зграду министарства да дају објашњење за своју илегалну новинарску активност и покажу снимљени материјал."

Пеглана кобасица у научном раду! (ВИДЕО)

Пеглана кобасица

Први пут ће се пеглана кобасица, бренд пиротског краја, наћи у једном научном раду. Шта је то чини посебном, истражује тим младих научника Природно-математичког факултета у Нишу, којима је на Департману за биологију ужа специјалност храна.

Када је, пре две године, млади Пироћанац Данило Пенић почео лабораторијско истраживање пеглане кобасице, није ни слутио колико ће му израда мастер рада бити тешка, јер о том производу старопланиског краја литературе – нема.

Нов "Адобијев" програм за монтажу људских гласова има (и) застрашујуће могућности



И добисмо нов "Адобијев" програм којим се могу монтирати и имитирати људски гласови. Моћи ће да се користи у добре, али и у лоше сврхе. На пример, за прављење лажног аудио снимка каквог политичара или селебритија и утепавање имиџа му код код гласачког тела и фанова.

Руски и швајцарски научници створили тврди диск нове генерације

Федеральное агентство новостей / Виктор Сухоруков

Заједно са швајцарским колегама, руски физичари су развили посебан материјал који може да промени своју магнетизацију када је изложен светлости и не загрева се. Тиме се отвара пут за стварање супер-брзих тврдих дискова.