Ене, види богати, дефинитивно шокантно...Клинтонови и Сорош су род

Да не отворих SNIPPITS AND SNAPPITS да се мало орасположим пре превођења, не би...




"Јесте л' знали за ово? Челзи Клинтон је удата за Марка Мезвинског. Марек Мезвински је сестрић Џорџа Сороша!!!"


Јесу ли наше речи – наше

Дарко Новаковић

С времена на време у штампи, и у разговорима о језику, постави се питање зашто нам је у српском језику потребан предлог након, односно везник након што. Не бих рекао да одјек препоруке великог српског филолога из друге половине двадесетог века Милоша Московљевића (1884–1969) допире до наших дана, јер – чуле би се и препоруке из новијих времена да нема разлога изгонити их из српског језика. Наиме, у својим књигама посвећеним језичкој култури, Егон Фекете је, пре двадесетак година, недвосмислено рекао да предлог након и везник у чијем је он саставу припадају српском стандардном језику и наводио потврде за то из дела српских писаца. Он наводи да се тај предлог јавља и код Вука и код Иве Ћипика, Светозара Ћоровића, Јаше Продановића, Иве Андрића, а код Његоша у лику наком. Међутим, у последње време поново је критиковано њихово коришћење, пошто се сматра да су дошли са хрватске стране. Предлог након забележен је и у српским средњовековним документима. Најстарија потврда која нам је засад позната јесте из Повеље краља Радослава Дубровчанима 1234. године: након мене, а јавља се и у писму Радослава Павловића, српског господара са источних предела Босне, писаном 1442. године: након преминућа госпође Тодоре (наведено према данашњем начину писања). Добро је познато у науци да се језик и писмо у средњовековној Босни ни у чему битном не разликују од језика и писма коришћених на двору Немањићȃ.

Како се шире лажне вести по Србији на примеру "ЦИA верује да је Русија помогла Трампу да победи"

Управа српског медијског концлогора: Glas Amerike

Какву год врсту домаћих интернет гласила пратили, данас нисте могли да избегнете да вас не стрефи још један пројектил из арсенала дезинформативних служби окупатора, светских и домаћих преститутки, и глупост порнографско-патриотске нејачи.

Управа балканских медијских концлогора се рано буди и зато, у 07:12 прво добијамо:

CIA veruje da je Rusija pomogla Trampu da pobedi 

Arhiva - predsednik Barak Obama govori u bazi Mek Dil u Tampi na Floridi 6. decembra 2016. (Monica Herndon/Tampa Bay Times via AP, Pool)

"KAPITOL HIL — Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) veruje da je Rusija intevenisala tokom prošlih predsedničkih izbora u Sjedinjenim državama, kako bi pomogla Donaldu Trampu da pobedi, javio je Vašington post. U tekstu objavljenom u petak uveče, dnevnik citira anonimnog zvaničnika koji kaže da je cilj mešanja "bio da podrži jednog kandidata umesto drugog, da pomogne da Tramp bude izabran"...