Контравести


Asteroid koji je zbrisao s lica Zemlje dinosauruse, ponovo se približava našoj planeti! | Telegraf – Najnovije vesti

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto R

"Udari asteroida dolaze u razmacima od 50 do 60 miliona godina, a to vreme se približava, upozoravaju naučnici iz svemirske agencije NASA..." -

А, шта кажете? Ја не знам колико дуго сам бленуо у монитор кад прочитах исто што ви сад. Надам се да не пратите "Вебтрибјун", изданак интернета за полуидиоте (и набеђене преводиоце који не дају да их се краде), где прво угледах овај наслов, али ни "Телеграф" из чије је продукције, а некако ми жао "Без краља", јединог од 23 коментатора са неодумрлим сивим ћелијама у траговима:

Bez kralja 22.12.2016 - 11:06

Pa taj ateroid ako je udario kako e vraca? Rasuo Planetu pa poletio i kruzio pa se vraca?

Али нису овакве будалаштине разлог или повод новој рубрици "Контравести". Био бих већи звекан од твораца вишеструко геоцидног астероида ако бих се бавио побијањем "вести" овог типа.

Не, повод за "Контравести" је чланак мог земљака Александра Бећића, чији укупни рад поштујем толико да ћу се потрудити да ћирилизујем што цитирам.



Трампоидно шокирање - Колумниста

 

СрБске ПатриЈоте су јутрос доживеле шокирање. „Издајнички Бљуц“ и „сорошевски Н1“ пренели су вест ништа мање злураде „масонске Слободне Европе“ да је нови амерички секретар одбране Џејмс Матис, генерал са четири звездице, верни Трампов кадар – издао Србију. Да будемо прецизни, он је изјавио да је „пре смањења присуства америчких снага на Косову“ неопходно дати мандат косовским снагама „како би обављале задате у области одбране земље....

...Е, сад, једини проблем је што је ово вест од 12. јануара, када је Матис говорио у америчком Конгресу, пре него што је постао министар. На основу онога што је говорио – именован је на место на ком се налази. Сада је на њему само да спроведе оно што је најавио...

...Не бринем се ја за бившег новинара Драгана Ј. Вучићевића. Лако ће он написати пљувачки текст по Доналду Трампу. Још лакше него што сада пише пљувачке текстове по опозицији а глорификује Мастер Тому и Господара Вучића. Ја се бринем за све вас који сте веровали да смо важни за Доналда Трампа.

Што каже један мој млади пријатељ: „Свима вама који сте веровали да ће се доласком Трампа променити нешто према нама (и да ће нам исти „вратити Косово и Дубровник“ како би то рекао војвода од Земуна) треба узети пословну способност, јер за боље и нисте.“

Шта не ваља, где је Бећић погрешио и шта је згрешио?

Прво, "СрБске ПатриЈоте" тј. њихова гласила су истог ранга као „Издајнички Бљуц“, „сорошевски Н1“ и „масонска Слободна Европа“, односно потрошачи тог ђубрета. Бећић греши што их раздваја. "ПатриЈоте" јесу биле разочаране вешћу и гласила окупатора јесу била злурада објављујући "да је нови амерички секретар одбране Џејмс Матис, генерал са четири звездице, верни Трампов кадар – издао Србију", али је њиховој разочараности и злурадости заједничка црта - а што је Бећићу, рекао бих пратећи га, познато - скоро апсолутна неинформисаност и потпуно неразумевање предмета о коме пишу за још веће дудуке. У овом случају, то значи да ни једни ни други своје "конзументе" нису упознали (јер ни сами не знају), да:

- Трамп може да именује кога хоће, али џаба, ако се с тим именовањем не сагласи Сенат - Who must approve presidential appointments? | Reference.com;

- што одлично знају и именовани па на "саслушању" говоре оно што би сенатори хтели да чују, тј. да је кандидат сагласан са учињеним а за шта су (и) сенатори одговорни (као у случају КиМ);

- што успева када се разматра да ли одобрити именовање некоме типа општеуваженог Матиса, али код кандидата мање неупитне биографије, рецимо Тилерсона, онда ветерани "деликатних служби" из нове администрације или склонa јој шпијунадија морају да прибегавају другим триковима. па чак и уцењивању сенатора...Senate Panel Makes Its Decision On Embattled Tillerson Nomination.

Дакле, Бећићево "сада је на њему само да спроведе оно што је најавио" речено за Матиса је супротно вечитој пракси америчког естаблишмента да једно мисли, друго говори, а треће ради. Од Матиса ни сами сенатори не очекују (тачније, не могу очекивати) да се држи "обећаног".

Друго, аутор, којег иначе радо читам, јесте за илустрацију своје тврдње приложио снимак Матисовог сенатског натезања, али то је полуинформација, и из горе наведених разлога, и зато што даје непотпуну представу о човеку.

Генерал Матис је непријатељ (јер је амерички војник), али и човек чији начин размишљања ипак охрабрује:



Трамп и Матис заиста могу наставити с досадашњом америчком политиком према Србији - то је из више разлога тачно, пре свега због објективне америчке потребе да у конкурентској Европи постоје отворене рак ране сличне "Републици Косово", БиХ , новоусташкој Хрватској, Милогори, Украјини и балтикоидима- али ако коњокрадице заиста хоће да сарађују са Русијом, онда се нешто мора мењати. Друга је ствар чији је посао да српске земље буду у жижи тих промена.

Према томе, има разлога за наду.

Које код Бећића нема.

За казну, нека га стрефи онај астероид. Или штангла металног водоника.

РТС :: Научници остварили стогодишњи сан – направили метални водоник!




Вест са веб-сајта РТС-а наизглед није идиотлук, али доказује да је тачно и то да је "наука још једном поражена", и да наше интернет медије, па чак и оне који припадају најзначајнијој и највећој медијској организацији у Србији, уређују полуписмени.

Али има ко проверава кад му и Харвард нешто потура под нос, па тако:

 Још један пораз науке: "метални водоник" /  Another Defeat for Science: "Metallic Hydrogen"


Осим наслова, превешћу само један  редак овог васпитног чланка:

"...Никада немој тврдити нешто за шта немаш доказа..."

А зашто нема доказа да су харвардски "научници" у лабораторији "креирали", по РТС-у , "лако је могуће...највреднији материјал на Земљи", прочитајте сами. Чланак је написан једноставним стилом, а ко не зна енглески нека се овог пута послужи Гуглетиним сервисом, разумеће.

И схватити, мада то већ и врапци на грани знају, да нам је и наука... за шокирање, а не само недотупавност већине уредника већине медија.


На крају, из чисто себичних разлога, да опет од неких другова не бих слушао "ма он је наш":

- Радојевић се састао са Јеремићем?

- Kako je porodica Pozderac spašavala Jevreje i Srbe | Al Jazeera Balkans

Овде је контравест Ал Џазирина. Зашто? Зато што је Ал Џазирина. Демократија и избори ми се одавно гаде. Такође, ич ме не интересују Јеремићеви гени и крвна зрнца, ни ко ће, он или садашњи калиф, да у понор тера српски народ, али ми, а надам се и мојим суграђанима, доста говори то што му хуману породичну црту рекламира катарско гласило, медијски покровитељ главосеча.

Moon of Alabama

И кад смо већ код главосеча, опет добише налог да се реорганизују и ребрендују. За разоткривање таквих обмана, најбоље место је, као и увек, "Месец Алабаме":

M of A - The End Of Mingling - "Moderate Rebels" Join Al-Qaeda In Syria


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на
BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!