Александар Јовановић: Не било вам тешко...упознајте будућег америчког императора


"Он хоће да буде император" или како се Марк Цукерберг спрема да постане председник - "He Wants To Be Emperor" – How Mark Zuckerberg Is Scheming To Become President


Не, није у питању мамиклик чланче, него озбиљна анализа. Да вам не кварим задовољство, навешћу само  симптоме Цукерберговог синдрома, како их је сажео један твитераш:

- говори да није више атеиста;

- намерава да обиђе сваку америчку државу;

- унајмио је шефа прве Обамине председничке кампање из 2008. године.


А Срби? Срби ће, чини се, добити - бар као кандидата за председника - такође познати лик (мада без бркова из Слобиног времена, а црно-бела сличица би требало да говори о новостеченој скромности):


Политика Online - Моћни пријатељ из степе

Добро, можда се "Политика" то само одазвала зову Богољубовог буђелара, али никако не треба сметнути с ума његов ранији одговор на питање зашто је основао странку: "Зато што ми тако дође јефтиније." Зашто би сад плаћао рекет уместо да рекетира?

Како год, од петооктобарских и есенесовских капоа гори бити не може. У прилог му говори и руски део радне биографије - мада Карићи не стављају сва јаја у исту корпу, дечица су им стратешки распоређена на све стране, па и по Канади - и, како неупућени тек сада видимо, казахстански.

Где треба мало застати и упозорити колеге.

Уопште не сумњам да ће изгледи за добијање Карићеве парице привући (и) власнике и уреднике тзв. патриотско-русофилних медија. Оправдање имају - ако је добар Русима...Међутим, управо овај пример са Карићевом сликом Казахстана показује колико треба бити опрезан. Јер...

- Зашто Руси иду из Казахстана? / Why are Russians Leaving Kazakhstan? | The Diplomat

- Руски егзодус из Казахстана се наставља несмањеном јачином / Russian Exodus From Kazakhstan Continues Unabated 

- MAR | Data | Assessment for Russians in Kazakhstan

"Russian protest is likely to persist, at least at low levels, in Kazakhstan. Discrimination against Russians in senior government positions plus arrests of prominent Russian activists and Russian journalists, and tight control over Russian language newspapers, radio and television programs provide grievances to sustain such protests. Furthermore there is no evidence to show that Kazakhstan's willingness to eliminate some forms of discrimination against Russians is done for any reason other than to appease Russia. Nevertheless, these protests are unlikely to increase barring any significant changes to the current state of affairs. The large exodus of ethnic Russians that occurred during the 1990s has slowed of late, reflecting, in part, the new economic opportunities within Kazakhstan's oil and gas boom; to a lesser degree, it reflects increased difficulties acquiring Russian citizenship."

Итд, итсл.

Али ајд да завршим с проблематичним вестима. Сад мало о ГНУ/Линуксу.

Revenge Installer download | SourceForge.net




Пингвинисти почетници и они са још недовољно знања клоне се Арча пре свега зато што не умеју да га инсталирају ("ризичан је" и најновији програми се међусобно потиру.)

Међутим, ту су "спинови" Арча као Манџаро и Антергос, које не само да је лако инсталирати, него им и одржавање - изузев свакодневног праћења Арчове странице на Википедији, где су и вести о проблемима с ажурирањем каквог програма - не захтева превелике памети, све се решава с пар кликова. С друге стране, нисте добили оно што пружа Арч, могућност да ОС скројите по својој мери.

Али сад из (будуће независне републике) Тексас добисмо инсталер Арча који вам омогућава да у самом процесу инсталирања одаберете шта хоћете од радног окружења и програма за своје луче. Било је и има сличних Арчових инсталера, али овај је заиста једноставан. Погледајте снимке, па после, верујем, нећете моћи да одолите да не пробате - ако сте већ линуксаш.

Непросвећени прво морају да читају. Филозофија, појмовни апарат, технички концепт, "укуси", организациони модели ...ГНУ/Линукса су нови свет, по много чему различит од оног на ког су навикли Гејтсови кметови. Прелазак на ГНУ/Линукс тражи припремљен ум, пука радозналост није довољна.


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на

Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!