Шта би сироти Спутњик без Твитера

За пример, прво "вест", затим коментар


Скандал на додели Оскара: „Месечина“ бацила сенку на „Ла-ла ленд“ (видео)

 

© AP Photo/ Chris Pizzello/Invision

Филм „Месечина“ добитник је овогодишњег Оскара за најбољи филм.

 


Овогодишњу доделу Оскара обележила је забуна око доделе награде за најбољи филм — пошто је прво као победник проглашен „Ла-ла ленд“, а заправо је награда припала филму „Месечина“ Берија Џенкинса.


Редитељ филма „Ла-ла ленд“ Демијан Шазел освојио је Оскара за режију и оборио рекорд као најмлађи добитник награде Академије.

После краће забуне и погрешног читања Феј Данавеј, „Месечина“ Берија Џенкинса проглашена је најбољим филмом.


За најбољу главну глумицу проглашена је Ема Стоун, док је Кејси Афлек награђен у мушкој конкуренцији.

„Ограде“ Дензела Вошингтона донеле су Вајоли Дејвис Оскара за споредну женску улогу, док је нешто раније глумац Махершала Али награђен за мушку споредну улогу коју је остварио у „Месечини“ Берија Џенкинса.


Мјузикл „Ла-ла ленд“, који је био номинован у 14 категорија, освојио је укупно шест Оскара, укључујући за главну женску улогу, фотографију и сценографију. Такође, Џастин Хервиц је добио Оскара за најбољу оригиналну музику у филму Ла-ла ленд, као и за најбољу оригиналну песму „City Of Stars “.

Овогодишњу доделу Оскара обележила је забуна до које је дошло када је Феј Данавеј за најбољи филм прогласила „Ла-ла ленд“, а та награда је заправо припала „Месечини“.


Глумац Ворен Бити, који је заједно са Данавеј уручивао награду за најбољи филм, појаснио је шта се заправо десило на сцени.

Бити је рекао да му је дата погрешна коверта.

„Желим да вам кажем. Отворио сам коверту и тамо је писало ’Ема Стоун, Ла-ла ленд‘. Зато сам толико дуго гледао у Феј и у вас. Нисам покушавао да будем забаван“, рекао је Бити, преноси Ројтерс.


Агенције истичу да је први пут да се направи тако велика грешка на највећој америчкој додели филмских награда.

Награду за најбољу главну глумицу Еми Стоун из „Ла-Ла ленда“ уручио је Леонардо Дикаприо, док је Бри Ларсон, прошлогодишња освајачица, саопштила да је најбољи глумац у главној улози Кејси Афлек, за ролу у „Манчестеру на мору“.

То је Афлеков први Оскар, а друга номинација.


Награду за најбољи оригинални сценарио добио је Кени Лонген за филм „Манчестер на мору“, док су Бери Џенкинс и Тарел Алвин Мекрејни освојили Оскара за најбољи адаптирани сценарио.

Прву златну статуу за најбољу фотографију добио је Линус Сандгрен у остварењу „Ла-ла ленд“.

Најбољи кратки документарни филм је остварење „Бели шлемови“, а најбољим кратким играним филмом проглашен је „Певај“.

Најбоље визуелне ефекте креирала је екипа „Књиге о џунгли“ а монтажа Џона Гилберта, који је монтирао и „Дружину прстена“, донела је „Гребену спаса“ још једног Оскара.


​Оскар за најбољи кратки анимирани филм припао је „Шљуки“, за награду за дугометражни анимирани филм добила је „Зутопија“.

„Трговачки путник“ је најбољи страни филм, а режирао га је ирански филмски стваралац Ашгар Фархади, којем је то други Оскар.

Награда за монтажу звука филма припала је екипи филма „Долазак“, а најбољи микс звука је урађен за остварење „Гребен спаса“.

Најбољи дугометражни документарни филм је „О-Џеј: Створено у Америци“, а са трајањем од седам сати и 47 минута, ово је најдужи дугометражни филм који је био номинован.


​Златну статуету за најбољу шминку и фризуре добила је екипа „Одреда отписаних“, док је у категорији Најбољи костим Оскара добила Колин Етвуд, којој је то четврти. Овога пута за филм „Фантастичне звери и где их наћи“.

Доделу у театру „Долби“ отворио је Џастин Тимберлејк песмом „Can′t Stop The Feeling“ из анимираног филма „Тролови“.

Домаћин вечери био је Џими Кимел.


Извор: Танјуг




Александар Јовановић / Ћирилизовано


Сигурно сте приметили да се уредничка тела све више служе препричавањем и простим копирањем објава на Твитеру. Џабе је и знања не тражи - куд ћеш боље. Ајде што то чине Блиц, Б92 и слични, па и неуки "патриотски" медији, али кад руски Спутњик добар део своје продукције заснива на Твитеру, чија власничка структура говори сама за себе (можете је погледати овде), и то простим копирањем без превода, онда се човеку смучи.

Горе сам навео пример Спутњиковог преузимања "рада" мистериозног (читај: есенесовског) Танјуга. Али погледајте ово, такође од данас и на тему најбљештавије холивудске политичко-пропагандне манифестације: Ирански редитељ бојкотовао доделу Оскара због Трампа

Да ли руски порески обвезник плаћа Спутњик да би руски државни медиј пропагирао и правио пазар ционистичко-америчко-саудијском пропагандистичком ђубрету?

Сумњам.

Али тако више остане за плате и шопинге у Лондону, светом месту (и) руских ђилкоша.


Извор:  Скандал на додели Оскара: „Месечина“ бацила сенку на „Ла-ла ленд“ (видео)


2 коментара:

  1. У српском "Спутњику" појавила се нова новинарка која мало поправља утисак о нестручности, неодговорности и антируским склоностима ове редакције.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Која?

      Препоручите неки њен чланак да пренесем.

      Квалитет треба промовисати, колико се може.

      ("Промовисати". Ц,ц,ц, превођење ми негативно утиче на речник.)

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!