Белорусија не верује донбаским пасошима


Белорусија је саопштила да неће одговорити истом мером на указ руског председника Владимира Путина, којим се власницима пасоша Доњецке и Луганске Народне Републике омогућава слободан, безвизни, улазак у Руску Федерацију. Република Белорусија је део "државне заједнице", заједно са РФ, што значи да грађани обе државе чланице Савеза Русије и Белорусије могу слободно да живе и раде у другој држави чланици, без обавезне визе, само се тражи да имају домаћи, или интерни пасош, али не и пасош за путовање у иностранство.

Саопштење је пренео званични представник Одбора за белоруске државне границе Антон Бичковски.

Бичковски је рекао да они који желе да уђу у Републику Белорусију морају имати визу или "документа с којима имају право на улазак". За неке стране посетиоце, "документа" значи да имају сведочанство о туристичком аранжману и хотелској резервацији.

"Ми се понашамо у складу са законом. Ако неко лице које би да пређе границу нема документ који му то омогућава, ми не можемо превидети преступ. Такво лице ће бити послато на суд, у складу са важећим законским прописима", рекао је Бичковски.


Повезано: Владимир Сучан: Путин још једном потврдио да за њега не постоје грађани Доњецке и Луганске Народне Републике

Извор: Fort Russ
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!