Пол Крејг Робертс: Пентагон саботира Трампа

Председник Трамп каже да жели да САД имају боље односе са Русијом и да ће прекинути с војним операцијама против муслиманских држава. Али Пентагон га саботира у том настојању.

Командант америчких снага у Европи генерал Бен Хоџис је распоредио тенкове тик уз пољско-руску границу, а за њихове салве каже да су порука Русији, а не део војне вежбе.

Како Трамп може да нормализује односе са Русијом када јој командант америчких снага у Европи прети и речју и деом?

Пентагон је оклопна средства послао и "умереним побуњеницима" у Сирији - како рече порпарол Пентагона пуковник Џон Доријан. Немоћан да спречи Русију и Сирију да побеђују у рату против Исламске државе, Пентагон се пребацио на уништавање мировних преговора.

Војно-индустријски комплекс користи своје марионете у Конгресу и Сенату за обнављање сукоба са Ираном и обнављање претњи Кини.

Према томе, Трамп очигледно нема контролу над остваривањем најважнијег дела свог плана, а што је мир са нуклеарним силама и обустављање мешања у послове других држава.

Трамп неће моћи да у исто време буде у миру с Русијом, а у рату с Кином и Ираном. Руска влада није тупава. Неће продати Кину и Иран зарад "дила" са Западом. Иран је тампон-држава која спречава да се џихадизам прелије међу муслиманско становништво Руске Федерације. Кина је руски најважнији војни и економски стратешки савезник у борби против обнављања америчког непријатељства према Русији Трамповог наследника, под предпоставком да Трамп успе да смањи напетости у америчко-руским односима. Неоконзервативци са својим планом светске хегемоније и савезом са војно-безбедносним комплексом ће надживети Трампову администрацију.

Осим тога, Кина је сила у успону, док је корумпирани и дехуманизовани Запад прошао свој зенит, слаби. "Дилови" са Западом не вреде ни пет пара. Државе које послују са Западом су изложене финансијској и политичкој експлоатацији. И све постају вазали. Изузетак не постоји.

Збуњује чежња Русије да буде део Запада. Русија своју безбедност треба да остварује развијајући односе са Кином и Азијом. Нека Запад, чежњив за учешћем у том успеху, приђе Русији и тражи договор.

Чему бити молилац кад можеш бити мољени и онај што одлучује?

Paul Craig Roberts - Official Homepage

Предлог: Први ратни злочин Доналда Трампа - убијање дроновима / Trump’s First War Crimes: Assassinations by Drone | Global Research - Centre for Research on Globalization


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Trump Is Being Sabotaged by the Pentagon -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!