Неоосманизам: Полазници курса турског језика боравили у Истанбулу и Чанакалеу

Зашто сам испред изворног наслова додао "неоосманизам" (Неоосманизам — Википедија)? Зато што ова вест и говори о методама новог турчења - обавезно погледајте видео, па ће бити јасно да се то не чини само учењем језика...



У организацији амбасаде Турске у Србији и Турској развојној агенцији 34 полазника курса турског језика из града на Лиму од 15. до 19. фебруара посетило је ову земљу.

Током пет дана боравка у Истанбулу и Чанакалеу полазници курса имали су прилику да се упознају са културно историјским споменицима ова два града те да у пракси провере стечено знање турског језика. За неке од њих ово је била прва прилика да бораве у Турској и са собом у Србију носе лепе успомене.

Током 18 месеци, 50 полазника, различитог старосног узраста, похађало је курс турског језика организованог у овдашњем Дому културе. Млади, кроз учење овог језика виде шансу за запослење док се код оних старијих “љубав” према турском језику родила захваљујући честим серијама које на мале екране стижу из ове земље.

"Чула сам прошле године да је почео курс турсог језика у нашем граду и то ми се јако свидело. Професор Орхан Канан својски се потудио да нам пренесе знаће и приближи културу свог народа, тако да сам почела савлађивати овај језик", каже Елма Јукић полазница курса.

Обилазак Галипоља, надомак Чанакалеа, места на којем су се одвијале најкрвавије битке током првог светског рата и посета виртуелном Панорама музеју у Истанбулу, изграђеном на месту на којем је Освајач Мехмет Фатих успоставио свој командни центар за многесу оставили најлепши утисак током боравка у ова два града.

"Турски језик није тежак за учење и ако се то у почетку чинило да јесте јер се ради о коренском језику. Доста се разликује од српског језика без обзира што имамо пуно заједничких речи", смтра полазник курса Дамир Рондић.


Раније:

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Ovako su Bošnjaci išli u Tursku i branili Čanakale! (foto-video) | SandzakHaber.Net , Sandžačke Internet Novine !

- Вучић: Србија је Турцима друга кућа, хоћу да 70.000 Срба ради за њих

- Расим Љајић: Привлачење турских туриста један од приоритета Туристичке организације Србије

- У Првој крагујевачкој гимназији уче турски


Извор: ПП Медиа
Преузето са: Полазници курса турског језика боравили у Истанбулу и Чанакалеу
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!