Директор ЦИА-е уручио "шиптарски" орден главном финансијеру тероризма

Извор за фотографију: CIA honors Saudi Crown Prince for efforts against terrorism - Al Arabiya English

Сејмур Херш из Њујоркера у чланку Преусмеравање / The Redirection, пише:

"Администрација је сарађивала са владом сунитске Саудијске Арабије у тајним операцијама чија је сврха била да се ослаби Хезболах, шиитска организација коју подржава Иран. САД су учествовале и у тајним операцијама усмереним директно против Ирана и његовог савезника Сирије. Нуспроизвод таквих активности је било јачање сунитских екстремистичких група милитантног поимања ислама, непријатељски настројених спрам САД."

Бивши потпредседник САД Џозеф Бајден објашњава ко финансира такфирски тероризам (видео):

"Господин Бајден је рекао да су "наш највећи проблем - наши савезници", умешани у сунитско-шиитски прокси рат против сиријског председника Башара Асада, при чему је посебно истакао Турску, Саудијску Арабију и Уједињене Арапске Емирате.
'Шта они раде? Дају стотине милиона долара и хиљаде тона оружја свакоме ко хоће да се бори против Асада - а то су и (Џабат) Ал Нусра, Ал Каида и свакакви екстремистички џихадистички елементи што пристижу из других делова света', рекао је господин Бајден."

Бивши државни секретар САД Хилари Клинтон објашњава ко финансира такфирски тероризам (оригинал):

"Морамо да користимо наша дипломатска и традиционалнија обавештајна средства, да би смо извршили притисак на власти Катара и Саудијске Арабије, који, тајно, пружају финансијску и логистичку подршку Исламској држави и другим екстремним сунитским групама из региона."

Боже, хвала ти на Саудијцима: Исламска држава, Ирак и поуке што се дају извући из нежељених последица / 'Thank God for the Saudis': ISIS, Iraq, and the Lessons of Blowback - The Atlantic

"'Катар је толико економски и војно дарежљив према Џабат ал-Нусри да знам сваког команданта сваког градског блока у Сирији. Али Исламска држава је друга ствар. Исламска држава је саудијски пројекат' - рекао ми је један виши катарски званичник."

ЦИА одликовала саудијског крунског принца за допринос у борби против тероризма / CIA honors Saudi Crown Prince for efforts against terrorism - Al Arabiya English
"Саудијски крунски принц Мухамед бин Најеф бин Абдулазиз ал-Сауд, који је и заменик премијера и министар унутрашњих послова, у петак је од ЦИА-е добио одликовање за нарочити допринос у обавештајној делатности против тероризма и међународном миру и безбедности.

Орден, што носи име Џорџа Тенета (чедо албанских емиграната, Клинтонов заменик директора и касније директор ЦИА-е  - прим. прев.), принцу је у петак у Ријаду и у присуству другог крунског принца Мухамеда бин Салмана ал-Сауда, такође заменика премијера и министра одбране, уручио директор ЦИА-е Мајкл Помпео."
Moon of Alabama
Препорука: погледајте и коментаре на извору

Извор: Moon of Alabama
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!