четвртак, 09. фебруар 2017.

"Култура ћирилице" поводом Дана матерњег језика

Ариље - Поводом Дана матерњег језика, 21. фебруара, Народна библиотека у Ариљу, организује програм "Култура ћирилице"  у сали Соколског дома, са почетком у 19 часова.


Културни програм, који ће овим поводом бити уприличен, подразумева видео презентацију која обухвата историју писаних ћириличних споменика културе и духовности, старих рукописних књига и уопште историју културе српског народа од најстаријих времена до данас што нас сврстава у ред древних цивилизованих европских народа.

Аутор мултимедијалне презентације "Култура ћирилице", публициста и дизајнер Душан Тодоровић, је за свој рад добио признање "Витез уметности".

Саставни део програма биће предавање на тему "Ћирилица је душа српског народа", које ће одржати књижевница Јања Тодоровић, и изложба калиграфских радова у холу Соколског дома, ауторке Татјане Јанковић, филолога и калиграфа.

Овај репрезентативни програм је до сада приказан у Паризу, Љубљани, Будимпешти, Суботици, Новом Саду, Бања Луци, Требињу, Београду и многим другим местима.


Извор: Глас западне Србије

Нема коментара:

Постави коментар