Израелски "Дебкафајл" о Трамповом говору пред Конгресом




Поздрављен громогласним аплаузом, председник Доналд Трамп је, у уторак, своје прво обраћање Конгресу започео осудом многих претњи центрима јеврејске заједнице и скрнављењем јеврејских гробаља, као и прошлонедељне пуцњаве у Канзас Ситију. "Ми смо нација јединствена у осуди мржње и зла у свим њиховим веома ружним облицима", рекао је Трамп.

Умеренијим тоном него обично, Трамп је говорио о амбициозном плану обнове земље, привреде и војних снага, али и поновио најконтроверзније циљеве своје политике.

Упозорио је на опасност од "радикалног исламског тероризма", за  Исламску државу рекао да је "мрежа  дивљака који не познају закона и кољу муслимане и хришћане, и мушкарце, жене и децу свих вера и веровања", и обећао: "Ми ћемо, у сарадњи са савезницима, па и онима из муслиманског света, деловати на чишћењу тог опаког непријатеља са наше планете."

Трамп је даље рекао да ће његова администрација наставити с "упозоравањем" Ирана, посебно нагласивши америчку подршку и "нераскидив савез с Државом Израел", и да је његова Бела Кућа већ увела "нове санкције ентитетима и лицима који подржавају ирански програм балистичких ракета".

Трамп је снажно бранио свој план забране уласка држављанима из седам, већински муслиманских, земаља, тврдећи да "подаци" од 11. септембра 2001. наовамо показују да су починиоци кривичних дела у вези с тероризмом у непропорционалном броју страни држављани.

На тему спољних послова, Трамп је рекао да ће поштовати традиционална савезништва, и посебно истакао своју подршку НАТО-у, али да ће тражити и нове савезнике, чак и међу некадашњим противницима. Председник није споменуо Русију и Кину, али је рекао да је "Америка вољна да пронађе нове пријатеље и успостави нова партнерства, тамо где нам се поклапају интереси."

"Желимо слогу и мир, а не ратове и сукобе", рекао је Трамп.

Једночасовно Трампово обраћање Конгресу је добро примљено. Преовлађујући став је да је допринело консолидацији његове младе председничке администрације у борби против многобројних непријатеља.

Извор: Trump condemns threats against Jews in first address to Congress

Александар Јовановић / Ћирилизовано

Дакле, прво "Држава Израел" (званичан назив ционистичког ентитета).

А шта се то нас тиче?

Да подсетим на претходну вест, Четрдесет некретнина враћено јеврејским општинама, за шта највише "заслуга" имају САД, ционистички телохранитељ.

Без обзира што је Закон о отклањању последица одузимања имовине жртвама Холокауста у супротности са старијим постојећим законодавством:

"Идући корак даље у покушају разрешавања последица Холокауста, овај закон на посебан начин третира јеврејску имовину без наследника  одступајући  од општег законског правила да ова имовина припада држави."

Приде:

"Уз помоћ јеврејске заједнице и амбасаде САД успели смо да се договоримо са државом да се управни спорови против одлука о враћању имовине јеврејској општини покрећу искључиво у случајевима када постоје докази да је повређен закон. На тај начин спречавамо беспотребно одуговлачење поступка и убрзавамо динамику извршење наших одлука – каже Секулић."

Речју, Срби, после Трамповог новог заветовања Израелу, могу очекивати само још снажније завртање руку зарад ћара "јеврејске заједнице".

Која лојалност дугује - коме?

Нема везе. Видим да наши медији, сви редом, углавном цвркућу о Трамповим "новим пријатељима". Што је баби мило, то јој се и снило. Без обзира што и грађевински предузимач на месту америчког председника лојалност дугује на првом месту ционистима (видети, на пример, Захарова: Трамп победу дугује Јеврејима (ВИДЕО). А Израиље љуби Русију у...

Коњокрадице и европски пљачкаши су то одавно, али и ми, Срби, све усрдније доказујемо да заиста јесмо гоји.

1 коментар:

  1. Нажалост, ми Срби, никако да непријатеље видимо и прихватимо као непријатеље, ма колико нас истребљивали и уништавали. Већина од нас очекује да се поправе и постану људи па да на миру наставе са њима као да се ништа није догодило. Србска суза и србска крв нас не занимају. Постану стварне тек кад свако од нас добије свој део од коњокрадица и убица.
    Тужно али истинито. А коњокрадице и убице настављају по старом и увек исто.
    Драган Вукојевић

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!